Lotta Engbergs makalösa pengaregn – så mycket håvar stjärnan in i lön varje månad

Lotta Engberg, Lotta på Liseberg

Foto: TV4

Programledaren och artisten Lotta Engberg är ständigt aktuell. Genom åren har hon kommit att bli en oerhört folkkär stjärna.

Detta märks också på lönekuvertet.

Lotta Engberg är just nu aktuell med det populära allsångsprogrammet Lotta på Liseberg, vilket hon är programledare för.

Det är tjugonde året som Lotta är med och leder allsången och lika glad varje måndag står hon på scen och tar ton tillsammans med publik och gästartister.

Genom åren har vi även sett Lotta som programledare för en mängd andra tv-program, exempelvis Bingolotto, Söndagsöppet samt Kär och galen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sångerskan Lotta Engberg står framför fyra Coca Cola-flaskor under presskonferensen 4:e maj 1987, mellan repetitionerna inför Eurovisionschlagerfinalen i Bryssel där Lotta ska framföra Sveriges bidrag ”Boogaloo” (Fyra Bugg & en Coca Cola). Foto: Dan Hansson/TT

Som artist har hon uppträtt på massor av scener, både som soloartist och med andra artister. I Melodifestivalen har hon deltagit flera gånger.

Det stora genombrottet kom med låten Fyra Bugg & en Coca Cola som hon också vann Melodifestivalen med 1987.

Då hon har en gedigen erfarenhet bakom sig och alltid gör fantastiskt bra ifrån sig så är det inte konstigt att hon är en av TV4:s favoriter.

Utöver jobbet som underhållare har Lotta också gett sig in i modebranschen och har en egen klädkollektion.

Så mycket tjänar Lotta Engberg

Och med framgångarna så kommer också pengarna.

Nyheter24 har via Skatteverket tagit del av Lotta Engbergs inkomster. Och det är tydligt att det inte går någon nöd på stjärnan.

Under 2022 hade Lotta en fastställd förvärvsinkomst på 1 317 000 kronor, vilket innebär en månadslön på hela 109 750 kronor. Hon hade dessutom ett överskott av kapital på 541 292 kronor.

Miljonerna i företaget

Lotta har även ett eget bolag som heter Lotta Engberg Nöjesproduktion AB. Förra året omsatte bolaget 5 720 000 kronor och man hade en vinst på 3 704 000 kronor – inte illa!

Bolagets tillgångar beräknades uppgå till 20 090 000 kronor.

Så det är tydligt att det går bra för stjärnan!

Du förtjänar det Lotta! Du är verkligen en otrolig programledare!

Vad tänker du om Lottas inkomster? Skriv gärna en kommentar och dela artikeln på Facebook!

Exit mobile version