Foto: TV4

Lotta Engbergs sjukdomskamp i säsongsfinalen på Liseberg

Lotta Engberg fick kämpa mot sjukdomen i säsongsfinalen av ”Lotta på Liseberg”.

Nu berättar den folkkära programledaren om den annorlunda uppladdningen före direktsändningen i TV4, skriver Aftonbladet.

Bara dagar före säsongsfinalen av ”Lotta på Liseberg” hade Engberg drabbats av ögoninflammation.

– Den behandling jag nu genomför för en ögoninflammation gör att jag tyvärr inte kan ha mina linser som vanligt. Det blir första gången jag gör ett ”Lotta på Liseberg ”med glasögon. Det är tur att man kan få läkarhjälp, säger Engberg till Aftonbladet.

Foto: TV4

I säsongsfinalen ledde Lotta Engberg den 1,5 timme långa direktsändningen från nöjesparken i Göteborg. Hon förklarar att det blev en väldigt annorlunda uppladdning.

– Jag har ju mycket hellre ögoninflammation än stämbandsinflammation. Det kommer fungera. Men det är klart… Det är inte det vackraste som vandrat i ett par skor, säger hon.

Lotta Engberg drabbad av ögoninflammation

Ögoninflammationen greppade nyligen tag i Lotta Engberg och på söndagen slog den till med full kraft. Det medförde också att den folkkära artisten bar glasögon för första gången på scen i programmet, och inte linser som hon är van vid.

Foto: TV4

Säsongsfinalen blev annars en stor succé där artister som Måns Zelmerlöw, Jill Johnson och Robin Stjernberg sjöng flera egna låtar och allsånger på Liseberg.

Lotta Engbergs löfte inför nästa sommar

Efteråt tackade programledaren samtliga medverkande på scenen.

– Tack hörni alla underbara gästartister i kväll, alla dansarna, sen vänder vi oss och ger den största applåden till orkestern, ni är fantastiska, sade Lotta Engberg i sändning.

Och hon gav också ett positivt besked inför nästa sommar. ”Lotta på Liseberg” har sänts i tio säsonger sedan 2011, och i slutet av programmet berättade Engberg att hon kommer tillbaka nästa år.

– Vet ni vad? Får ni lite Lotta-abstinens kan ni alltid kolla på ”Fångarna på fortet”, annars drar vi i gång ”Bingolotto” den 23:e. Och vet ni vad? Annars kan jag bara säga så här: Annars, Så ses vi nästa sommar! Tack ska ni ha, sade hon.

Foto: TV4

Skriv gärna en kommentar om vad du tyckte om säsongsfinalen och dela vidare för att tacka Lotta och alla gästartister för showerna under den här sommaren!