Foto: Erik Mårtensson/TT & TV4

Svensktoppsstjärnans besvikelse – efter tystnaden från Lotta på Liseberg: ”Jag är lite ledsen”

Christina Lindberg saknar att stå på scen.
Nu berättar Svensktoppsstjärnan om besvikelsen – efter tystnaden från ”Lotta på Liseberg”.
– Jag hade önskat det kommit ett telefonsamtal, men förhoppningsvis blir det till nästa år, säger hon till Hänt.

Svensktoppsfavoriten Christina Lindberg, 52, fick sitt stora publika genombrott tillsammans med dansbandet Lasse Stefanz. Deras sång ”De sista ljuva åren” låt på just Sveriges Radios Svensktoppen i hela 65 veckor i slutet på 1980- och början på 1990-talet.

Sedan dess har hon gett ut flera album och turnerat som soloartist men också med egna dansbandet Christina Lindbergs orkester.

Precis som de flesta artister i landet har Christina inte kunnat uppträda inför publik det senaste året på grund av coronarestriktionerna. Men nu börjar samhället öppna upp igen – och i takt med det arrangeras fler konserter. Så även med Christina – i höst siktar hon på en stor turné.

Christina Lindberg öppnar för ”Lotta på Liseberg”

Samtidigt har Lindberg i många år varit en flitig gäst i olika tv-produktioner. Hon hör bland annat hör till en av de mest frekventa artisterna i ”Bingolotto” genom programmets historia, och år 2012 uppträdde hon i ”Allsång på Skansen”.

Men ett annat stort underhållningsprogram har hon ännu inte varit med i – TV4:s ”Lotta på Liseberg” som sänds på måndagskvällarna klockan 20.

Nu berättar Lindberg att hon gärna vill vara med och uppträda i Göteborg.

– En vän till mig, Kikki Danielsson, ska ju vara med på Lotta på Liseberg och då tänkte jag på det. Jag känner ju både Sanna Nielsen och Lotta Engberg väl, jag hade gärna velat vara med, säger Christina Lindberg till Hänt.

STOCKHOLM 2012-07-10 Christina Lindberg uppträder vid Allsången på Skansen år 2012. Foto Erik Mårtensson / TT

På frågan om hon är besviken över att inte fått frågan att vara med i ”Lotta på Liseberg” svarar hon:

– Jag är lite ledsen såklart, jag ska inte ljuga. Jag hade önskat att det var någon som tänkt ”just det Christina”. Men jag vet ju att jag måste visa mig och höra av mig. Jag hade önskat det kommit ett telefonsamtal, men förhoppningsvis blir det till nästa år.

Svensktoppsfavoriten kan ändå se fram emot att snart få sjunga för sin publik igen. Hon är nämligen aktuell med en turné under hösten som väntas till såväl Sverige som Norge och Finland, berättar hon.

På måndagskvällen uppträder Sven-Ingvars, Py Bäckman, Magnus Carlsson, Johanna ”Dotter” Jansson och Isak Danielson i ”Lotta på Liseberg”.

Minns ni hur det såg ut när Lasse Stefanz och Christina Lindberg sjöng ”De sista ljuva åren”?

Hade du velat lyssna till Christina Lindbergs stämma i ”Lotta på Liseberg”? Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.