Foto: SVT/TV4

TV4:s glädjebesked om Lotta på Liseberg – utmanar Allsång på Skansen: ”Imponerande”

Allsång på Skansen är fortfarande störst.
Men Lotta på Liseberg är hack i häl.
Det avslöjas av rykande färska tittarsiffror, uppger Aftonbladet.

TV4:s ”Lotta på Liseberg” knappar in på SVT:s klassiker ”Allsång på Skansen, skriver Aftonbladet. Sommarens stora allsångsunderhållning i landets två största kanaler har som vanligt samlat massor av tittare i tv-sofforna runtom i Sverige.

På måndagarna har Lotta Engberg kunnat se en ökning i de genomsnittliga tittarsifforna, till 766 000 tittare per avsnitt, jämfört med 721 000 förra året, enligt siffror från MMS, uppger Aftonbladet. På samma vis har Allsång på Skansens genomsnittliga tittande gått från 1 306 000 förra året till 1 151 000 tittare i år. Det innebär att Allsången från huvudstaden fortfarande är störst i tv – men att ”Lotta på Liseberg” har närmat sig under sommaren.

Sanna Nielsen
Sanna Nielsen leder Allsång på Skansen i SVT. Foto: SVT

På TV4 jublar man över siffrorna.

– Det är såklart ett stort styrkebesked till Lotta Engberg och hela redaktionen som jobbar i Göteborg. Ett imponerande arbete som bekräftas av att allt fler väljer att sjunga med i allsången från Liseberg, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, till Aftonbladet.

LÄS MER: Tittarna förbluffade – efter agerandet i finalen av Lotta på Liseberg: ”Fattar inte hur…”

I samband med måndagens finalsändning passade programledaren själv på att tacka alla tittare för den här säsongen.

Lotta Engbergs egna ord efter finalen på Liseberg

– Det har blivit dags att packa ihop den här fantastiska sommaren som vi har haft tillsammans. Jag kan säga att, alla ni där hemma är ljuvliga och alla ni här på Liseberg. Ni är fantastiska! Tack ska ni ha. En sak kanske ni undrar, och det är vad som händer till nästa sommar. Och om vi säger så här då, jag vet inte riktigt. Man vet aldrig. Jag kanske är gravid. Vi ses, ha det bra! sade Lotta Engberg och lämnade tv-rutan med ett leende i måndagens TV4-direktsändning.

Lotta Engberg
Foto: TV4

Till tonerna av GES-klassikern ”En jävel på kärlek” gick ”Lotta på Liseberg”-säsongen i mål.

LÄS MER: TV4:s besked om framtiden för ”Lotta på Liseberg”

Huruvida framtiden för ”Lotta på Liseberg” ser ut i fortsättningen återstår att se.

– Efter säsongens slut så utvärderar vi alltid årets alla program. Vi är jättenöjda med Lotta Engberg och hela redaktionens arbete. Vi hoppas kunna återkomma med besked om framtiden för Lotta på Liseberg senare i höst, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, till Nöjeslivet.

På tisdagen går ”Allsång på Skansen” i mål med säsongsfinalen i SVT. Då gästas programledaren Sanna Nielsen av bland andra artisterna Peter Jöback, Petra Marklund och Pernilla Wahlgren.

Sanna Nielsen
Foto: SVT

Vad tycker du om årets allsångssommar i tv? Har du tittat på både ”Lotta på Liseberg” och ”Allsång på Skansen”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!