TV4:s krisplan för att rädda Lotta Engbergs finalkväll på Liseberg – efter Kikki Danielssons avhopp

Efter Kikki Danielssons besked tvingades TV4 ta till en blixtåtgärd.

Så här blir måndagskvällens säsongsfinal av ”Lotta på Liseberg”.

Det var i förra veckan som beskedet kom att Kikki Danielsson valt att hoppa av finalen av ”Lotta på Liseberg”.

TV4:s underhållningsflaggskepp under sommaren drabbades därmed av ett tungt bakslag, då en av landets mest folkkära artister nobbade programmet.

Lotta Engberg tvingas klara sig utan Kikki Danielsson under måndagskvällens säsongsfinal på Liseberg. Foto: TV4

Anledningen var förstås fullt förståelig, då Danielsson, 68, valde att lämna sin plats till följd av coronapandemin. Stjärnan vill inte resa till Göteborg i dessa minst sagt speciella tider, lät hon hälsa i ett pressmeddelande.

Kikki Danielsson: ”Jag mår bra”

– Jag mår bra, är frisk och har verkligen sett fram emot att sjunga och möta tv-publiken hos Lotta på Liseberg, men på grund av omständigheterna med corona så har jag nu fattat beslutet att inte resa i sommar trots allt. Därför så väljer jag tyvärr att inte medverka i år, säger Kikki Danielsson till TV4.

Kanalen accepterade förstås veteranens beslut – och därmed missar tv-tittarna möjligheten att få se Lotta Engberg återförenas med sin mångårige vän Kikki på scen i direktsändning.

Nu meddelar redaktionen för Lotta på Liseberg att tv-publiken i stället kommer att få se en annan artist i Kikkis ställe.

KARLSTAD 20180203 Kikki Danielsson efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Jill Johnson och Robin Stjernberg gästar finalen på Liseberg

På TV4 är man glada över att ha lyckats ro iland en krislösning i form av Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen. Den tidigare Idol-artisten tillika Melodifestivalen-deltagaren ersätter Danielsson – och gör laguppställningen inför Lotta på Liseberg-finalen komplett.

– Det känns jätteroligt att välkomna Liamoo till den sprakande finalen av Lotta på Liseberg. Han är ständigt aktuell och en riktig stjärna – jag är övertygad om att tittarna kommer att bli mycket imponerade av hans framträdande, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent TV4.

Övriga artister som gästar Liseberg under säsongsfinalen är Wiktoria, Måns Zelmerlöw, Jill Johnson och Robin Stjernberg samt Per Andersson.

”Lotta på Liseberg” sänds i TV4 på måndagskvällen klockan 20.00.

Vad tycker du om årets Lotta på Liseberg? Skriv gärna en kommentar och dela vidare! Skicka gärna ditt stöd till Lotta inför kvällens säsongsfinal!