TV4:s nya besked om framtiden för Lotta Engberg – efter kanalens oväntade vändning: ”Allt talar för att…”

”Lotta på Liseberg” nådde i sommar nya rekordsiffror.

Nu hintar TV4 om framtiden för programledaren Lotta Engberg.

– Vi är jättenöjda mot Lottas insats och hon verkar vara på en bra plats i livet, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för Lotta på Liseberg, till GT.

TV4:s tittarsuccé ”Lotta på Liseberg” satte guldkant på sommaren. Under flera måndagar i rad stod Lotta Engberg redo för att lotsa tittarna genom programmet som bjöd på begåvade gäster och underbar allsång.

I rådande pandemi är det många som suktat efter att få möta varandra igen, lyssna på live-musik och sjunga med. Det var något som blev tydligt när sommarens allsångsprogram visade sig vara glödheta.

– Man kan summera sommaren och säga att den överträffade alla förväntningar. Linjär tv tappar årligen tittare till digital tv men ”Lotta på Liseberg” vände en sådan trend i år och ökade tittarna linjärt. Det är ett enastående betyg för både Lotta och alla som jobbar med programmet, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för Lotta på Liseberg, till GT.

Lotta Engberg
Foto: TV4

Närmar sig SVT

Förra veckan avrunda Lotta Engberg och gänget årets säsong med ett sprakande finalavsnitt. Ett program som sågs av 947 000 personer, till skillnad från fjolårets motsvarighet som 763 000 personer blev vittnen till. Vilket även GT skrivit om.

Klassiska ”Allsång på Skansen” på SVT är fortfarande störst. Men trots stabila tittarsiffror på över miljonen ser trenden annorlunda ut för SVT:s flaggskepp. Medan ”Lotta på Liseberg” ökar i tittare, så minskar tittarantalet för ”Allsång på Skansen”.

– Det är fullkomligt magnifikt. Det är klart att ”Allsång på Skansen” är en storebror i Allsångssverige och är ett strålande program. Det är klart att det är kul att vi närmar oss deras tittarsiffror – även fast vi fortfarande ligger långt ifrån, säger Jonathan Nordin till GT.

Lotta Engberg
Foto: TV4

Framtiden för Lotta

Med Lottas framgångssaga i beaktning är det nog flera som önskar se henne fortsätta som programledare även nästa år.

Hittills har inte TV4 velat lämna något besked i frågan men för de som är nyfikna på ifall Lotta fortsätter eller inte, är nog svaret inte så långt borta.

– Vi är jättenöjda mot Lottas insats och hon verkar vara på en bra plats i livet. Jag tror det syns genom tv-rutan och hon är älskad av många. Vi utvärderar alltid säsongen och just nu finns det inget beslut taget om nästa år men TV4 är nöjda och allt talar för att det kommer positiva nyheter snart, säger han till tidningen.

TV4
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Underbara Lotta! Vi hoppas att vi får se dig i programmet även nästa sommar! Håller ni med? Lämna gärna en kommentar på Facebook!