Foto: Instagram @magnus_cson/Youtube

Magnus Carlssons underbara besked – tillsammans med Svensktoppsfavoriten: ”Alltid beundrat”

Ett känslosamt framträdande på hemmaplan – tillsammans med en personlig idol.
Magnus Carlsson fick en kanonkväll när Borås firade 400 år.
– Härlig jubileumskväll, skriver artisten på Instagram.

Folkkäre artisten Magnus Carlsson, 47, har sina rötter i Borås. På tisdagen var han tillbaka i sin gamla hemstad – för ett bejublat framträdande i samband med ortens 400-årsfirande.

Den tidigare Barbados- och Alcazar-sångaren var inbjuden för jubileet – och tackade givetvis ja.

I sociala medier har Carlsson de senaste dagarna visat upp sin hemstad under förberedelserna för konserten – som han genomförde tillsammans med Borås Symfoniorkester, men också en personlig favorit.

Med sig på scen hade han nämligen en riktig Svensktoppsfavorit – Ewa Roos, 72. Hon som tidigare i år gjorde succé tillsammans med Eva Rydberg i Melodifestivalen, och som slog igenom redan på 1960-talet med den glättiga dängan ”Vilken härlig dag”. Låten låg på Svensktoppen i hela 13 veckor, varav tre veckor på första plats.

Och just härligt var ordet när Magnus Carlsson själv fick beskriva sin upplevelse på scen denna historiska kväll.

På Instagram har han lagt upp flera filmklipp från konserten – bland annat när han sjunger en duett med Roos.

– Härlig jubileumskväll med anledning av Borås 400-årsfirande! Tänk att jag fått sjunga tillsammans med Ewa Roos som jag alltid beundrat så! Tack Borås symfoniorkester och Borås symfoniska kör och artistkollegor – vilka stjärnor ni är! Och sist men inte minst – tack publiken och Marie Arturén för din strålande insats som kvällens ciceron!

Här kan man se några klipp från konserten via Magnus Carlssons Instagram:

Magnus Carlsson hade klätt sig i smoking kvällen till ära! Det var uppenbart hur laddad han var inför att få stå på scenen igen i sin hemstad, efter en lång coronapandemi som förhindrat artisterna att få uppträda.

Visst är vi glada över att få se våra artister på scenen igen? Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!