Mariettes ilska – sätter ner foten efter folks kritik mot hennes föräldraskap: ”Tröttsamt”

Artisten Mariette Hansson, 38, är tillbaka på scenen efter att ha blivit mamma.

Nu sätter hon ner foten mot de som har åsikter om hennes beslut.

”Varför hyllas nyblivna pappor som gör karriär men vi kvinnor kritiseras?”, skriver hon på Instagram.

Det var i mitten av november som Mellostjärnan Mariette Hansson meddelade det glada beskedet.

Hon och hustrun Isabelle Grönqvist hade då blivit föräldrar, och välkomnat en son till världen!

“I måndags ville han ut till sina mammor”, skrev Mariette då på Instagram.

Ett inlägg som följdes av tusentals varma gratulationer från folk runt om i landet.

Mariette sätter ner foten

Två månader senare är Mariette nu tillbaka på scenen för att börja arbeta igen. Ett beslut som har väckt starka reaktioner.

Flera personer har kritiserat Mariettes beslut att återvända till jobbet efter att nyligen ha blivit mamma, något som nu får henne att sätta ner foten och ryta ifrån.

”Det är tröttsamt att behöva få så mkt kritik för att jag väljer att jobba som nybliven mamma. Varför hyllas nyblivna pappor som gör karriär men vi kvinnor kritiseras?”, skriver hon på Instagram.

”Dårskap”

Orden får många vänner och kollegor att sluta upp bakom Mariette och stötta henne.

”Bry dig om allt det vackra och värdefulla som är viktigt. Skit i allt jävla ”tyck” helt oviktigt”, skriver skådespelerskan Mia Skäringer Lazar.

”Det är dårskap och så viktigt att prata om/bli högljutt galen över! Go go go du starka coola kärleksfulla kvinna”, skriver programledaren Carina Berg.

”You go! Mamma gjorde lika, vi likaså. Går hur bra som helst och jag har haft en magisk uppväxt att få följa med mamma på turnéer, hängt bakom scenen och träffat så många härliga människor! En underbar uppväxt! Så fint att se ni ger era barn den gåvan”, skriver Kristin Kaspersen.

Tackar för stödet

I ett nytt inlägg tackar Mariette också för stödet och utvecklar sina tankar.

”TACK kloka ni för all kärlek gällande mitt inlägg igår. Jag personligen tar inte åt mig av ”kritiken” – utan detta handlar om en större samhällsfråga än så. Ta hand om varandra och lyft istället för att trycka ner. Det mår vi alla bättre av”, skriver hon på Instagram.

Du är fantastisk, Mariette! Nu hjälps vi åt att visa vår uppskattning till denna underbara artist. Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om Mariette och skicka lite kärlek!