Mello-deltagaren och Björn Skifs hemliga samarbete – för Victoria och Daniel

John Lundvik fick från det okända raka vägen in i svenska folkets hjärtan och tog sig vidare till final i Melodifestivalen.

Men tidigare i karriären har han haft flera hedrande uppdrag bland annat det tillsammans med Björn Skifs.

Det samarbetet mynnade ut i ett speciellt ögonblick, på bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

John Lundvik har ploppat upp lite varstans i de svenska stugorna under åren. Sommaren 2016 gjorde han ett hyllat framträdande tillsammans med Anita Lindblom på ”Allsång på Skansen”, och i SVT har han även synts i ”Så ska det låta”.

Lundvik har även skrivit en mängd låtar, bland annat till Anton Ewald och Sanna Nielsen, men under lördagskvällen fick han själv stå i det stora rampljuset.

Vidare till final

Med låten ”My Turn” gjorde Lundvik debut i Melodifestivalen under deltävlingen i Karlstad, och det blev succé. 35-åringen gick tillsammans med Benjamin Ingrosso vidare direkt till finalen.

– Det är overkligt. Jag kom hit som låtskrivare, men i dag är jag legitimerad artist. Det här är en dröm i uppfyllelse, sa han till TT efter segern.

Trots att en finalplats i Melodifestivalen är stort har John Lundvik varit med om andra stora hedrande uppdrag. Sommaren 2010 skulle han, tillsammans med Jörgen Elofsson, skriva låten ”When You Tell the World You’re Mine”.

Melodifestivalen 2018: Artister, låtar, städer, tider, datum och biljetter

Hyllar Björn Skifs: ”Legendar”

Den låten blev sedan den som Björn Skifs och Agnes Carlsson framförde i Slottskyrkan i Stockholm under kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop.

– Det var min fjäder i hatten. Det var helt underbart att vi fick de artisterna, Björn som är en legend i Sverige och Agnes som står för någonting fantastiskt. Jag fick min ”time to shine” med Kristin Amparo på Victoriadagen att framföra den själv, det var magiskt att få göra det, berättade John i TV4:s Nyhetsmorgon i höstas.

Efter bröllopet var låten med på Svensktoppen där den stannade i 41 veckor.

Du är helt fantastisk, John! Tryck på dela för att hylla hans otroliga insats i Melodifestivalen.