Alexander Rybak med nytt besked om sjukdomen – bara dagar före Eurovision Song Contest-finalen 2018

Alexander Rybak tävlar för Norge i Eurovision Song Contest 2018 med bidraget ”That’s how you write a song”. Tiden före det stora avgörandet i schlagerfinalen i Lissabon, Portugal, har kantats av sjukdom för den forne vinnaren av ESC (2009 med ”Fairytale”).

10 mars vann Alexander Rybak den norska Melodifestivalen, Melodi Grand Prix, i Oslo Spektrum. För andra gången ska han alltså representera Norge i den stora Eurovision Song Contest-finalen.

På tisdagen och torsdagen är det dags för semifinaler, och först på lördag 12 maj äger den stora finalen rum. I helgen kom det överraskande beskedet att Norges rekordman Rybak, som vann ESC 2009 med bidraget Fairytale, är sjuk. Han har fått influensa. Detta ledde bland annat till att han tvingades ställa in en del uppträdanden i den portugisiska huvudstaden.

Alexander Rybak sjuk under förberedelserna i Eurovision

Det norska schlagerhoppet har varit sjuk under förberedelserna i Portugal – men han har också i ett Instagram-inlägg vädjat till fansen om att inte oroa sig.

Detta skrev Rybak:

– Nu när jag är sjuk i influensa efter de första repetitionerna (precis som förväntat, bekymra er inte).

Likväl är det många som gjort just det – den stora finalen närmar sig ju med stormsteg och hur mycket man kan repetera och testa scenen kan vara avgörande för resultatet.

Efter detta har Rybak nu uppdaterat Instagram med både bilder och lite info.

”Mitt enda hopp är …”

Rybak har bland annat publicerat en bild tillsammans med Benjamin Ingrosso, som ju representerar Sverige med bidraget Dance You Off. På torsdag kvalar Ingrosso för en finalplats. Med den bilden kommer han också med ett ganska tydligt meddelande.

I detta inlägg skriver Alexander Rybak att han är slagen av sin svenska mottävlande i ”solglasögonkonkurrensen” och att Eurovision-ikonen Elina slår alla i ”rösttävlingen”. Sedan tillägger han att hans enda hopp att vinna är att ta hem ”resten av allt” – det vill säga den stora finalen som kommer att äga rum följande lördag.

Detta är ett klart besked om vad norrmännen och resten av Europa har att vänta, och Rybaks fans hoppas uppenbarligen att detta stämmer. Många Eurovision-fans vill se Norge i toppen av finalen, och Rybak är en av förhandsfavoriterna på spelbolagens listor.

Detta verkar vara goda nyheter för Norge, och förhoppningsvis kan de därför sluta oroa sig. Det verkar som om Alexander Rybak har stenkoll inför Eurovision Song Contest.

Rybak har också lagt upp ett foto där han deltog i ett evenemang i Portugal på måndagen.

Han besökte Metropolitana School of Music och är strålande glad.

Kommer du att rösta på Norge i Eurovision? Skriv gärna i kommentarsfältet för att berätta vad du tror om Rybaks och framför allt om Benjamins och Sveriges chanser i Europafinalen.

Dela artikeln om du också hoppas att Alexander Rybak blir 100 procent frisk innan han ger sig in i tävlingen.