Alexander Rybaks tunga sjukdomsbesked, bara dagar innan Eurovision Song Contest

Alexander Rybak ska försvara de norska färgerna i Eurovision Song Contest.

Men bara dagar innan tävlingen tvingas han nu ställa in en spelning på de nordiska ländernas gemensamma fest.

Artisten har drabbats av influensa.

Alexander Rybak är känd i Eurovision Song Contest-kretsar. Under tävlingen i Ryssland gick norrmannen hela vägen till final och såg till att vinna tävlingen med sin låt ”Fairytale”.

I år är den 31-årige musikern, född i Vitryssland, tillbaka i den anrika tävlingen. Rybak framträder med låten ”That’s how you write a song” och efter sin seger för nio år sedan har han seglat upp som en favorit på förhand.

Men nu är hans framträdande hotat.

Alexander Rybak har drabbats av influensa

Instagram meddelar Alexander Rybak att han har drabbats av influensa. Artisten genomförde genrepet under fredagen med svullna ögon och ansträng röst.

På presskonferensen konstaterade han att det börjar bli bättre. Under dagen sjöng han sin låt på en allmän scen framför fansen, men tvingades ställa in ett framträdande senare på kvällen på de nordiska ländernas gemensamma fest.

– Jag börjar bli bättre nu, jag känner mig friskare, sa han på presskonferensen enligt Aftonbladet.

Inte orolig för Rybaks medverkan

Alexander Rybak ställs bland annat mot Sverige i Eurovision Song Contest, som i år avgörs i Portugal. Benjamin Ingrosso representerar Sverige med låten ”Dance you off”.

Huruvida tävlingen ska vara i fara för Rybak är oklart i dagsläget. Men Stig Karlsen, Norges delegationschef på plats i Portugal, finns det ingen anledning att oroa sig.

– Alexander gav 110 procent i Eurovision village ute på torget här idag (läs igår)och han älskade det. Men han är inte helt i form, han har problem i halsen. Han kände för att åka tillbaka till hotellet och slappa och vila rösten, säger han till Aftonbladet.

Norge ställs mot bland annat Sverige och Danmark i den andra semifinalen. Finalen av Eurovision hålls på lördag den 12 maj.

Krya på dig, Alexander. Skicka din styrkehälsning till artisten i kommentarsfältet och dela vidare!