Anders Bagges nya stora glädjebesked – efter framgången i Melodifestivalen 2022

Anders Bagge gör succé i Melodifestivalen.
Nu ökar också hans chanser att bli vinnare i den stora finalen, enligt oddsen.

Anders Bagge gjorde succé i helgens deltävling av Melodifestivalen. Den folkkäre musikproducenten och Idol-jurymedlemmen fick flest röster av tv-tittarna i lördagens deltävling – och skickades direkt till den stora finalen.

Bidraget ”Bigger than the universe” pekas nu ut som en av de stora favoriterna till vinsten. Därmed kan Bagge bli Sveriges representant i Eurovision Song Contest.

Foto: Annika Berglund/SVT

Åtminstone sex stora spelbolag har under måndagen – efter det att Bagge skickades direkt till final i lördags – sänkt oddsen på Bagge som vinnare av hela Melodifestivalen 2022.

Inför lördagen sändning tillhörde Bagge visserligen en av kandidaterna till att nå en topplacering enligt samma siffror. Nu är Bagges bidrag ”Bigger than the universe” plötsligt en av de två främsta favoriterna att ta hem Mello-finalen i Friends arena den 12 mars. Detta efter artisten och Idol-jurymedlemmens stora succé på scenen i lördagens deltävling i Avicii arena.

Bagges tårar efter succén i Melodifestivalen 2022

Enligt sajten Eurovision Worlds sammanställning över oddslistorna har Bagge nu 27 procents chans att vinna Mello om tre veckor. Enbart Cornelia Jakobs med bidraget ”Hold me closer” som tog sig till final från första deltävlingen, beräknas i dagsläget ha större möjligheter att vinna. Hennes bidrag antas ha 33 procents vinstchans i skrivande stund.

Dessa två bidrag ser i dagsläget ut att ha skaffat sig ett försprång inför finalkvällen, där även de internationella jurygrupperna får vara med och utse den svenska representanten till Eurovision i Turin senare i vår.

Trea på listan placerar sig Klara Hammarström som tävlar i den sista deltävlingen på lördag med låten ”Run to the hills”. Hennes vinstchans antas vara elva procent. Just nu är Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen (”Bluffin”) fyra, med nio procents vinstchans, följt av Angelino (”The end”) med fem procents chans enligt oddsen.

Anders Bagge tog sig direkt till final i lördagens deltävling. Det blev känslosamt för Idol-jurymedlemmen när han ropades upp som den som fått allra flest röster av tittarna, och tårarna rann nerför hans kinder.

Anders Bagge. Foto: Annika Berglund/SVT

– Låten är upplyftande, sagolik. Man får bara försvinna iväg i tre minuter och tänka lite på allt det fina som faktiskt finns. Att vi bor på den här lilla planeten, men det finns också ett enormt universum därute, och vi måste vara rädda om varandra, sade han om låten inför helgens framträdande, i SVT.

Finalen i Melodifestivalen avgörs 12 mars i Stockholm.

Vilket bidrag tycker du ska vinna Melodifestivalen? Skriv gärna en kommentar!