Allt du behöver veta om Andra chansen i Eskilstuna

Melodifestivalen 2020 närmar sig ett avgörande. Deltävlingarna är avslutade och inför den stora Mello-finalen återstår nu endast Andra chansen i Eskilstuna 29 februari.

Åtta bidrag tävlar om de fyra återstående finalplatserna – här är allt du behöver veta inför Andra chansen i Melodifestivalen 2020.

Andra chansen artister

De bidrag som tävlar i Andra chansen i Mello är de som slutade på tredje och fjärde plats i respektive deltävling. De gör nu upp om de allra sista finalplatserna i Melodifestivalen.

Artisterna det handlar om är Malou Prytz, Felix Sandman, Méndez feat. Alvaro Estrella, Paul Rey, Drängarna, Anis Don Demina, Ellen Benediktson & Simon Peyron samt Frida Öhrn.

Fyra av bidragen kommer att kvalificera sig till den stora schlagerfinalen, som hålls i Stockholm den 7 mars 2020. Sedan tidigare är åtta bidrag helt klara för finalen.

Frida Öhrn
Foto: Johan Nilsson/TT

Andra chansen dueller

Andra chansen i Eskilstuna består av fyra dueller, där två bidrag ställs mot varandra i varje duell. Det bidrag från varje duell som får flest av folkets röster kvalificerar sig direkt till finalen i Melodifestivalen 2020.

Nu står det klart hur duellerna har utformats, samt vilka bidrag som kommer att möta varandra. Det meddelar SVT.

Ett bidrag som slutade på tredje plats i sin deltävling i Mello, kommer att möta ett bidrag som slutade på fjärde plats i sin deltävling. Notera även att två bidrag från samma deltävling inte kan möta varandra.

Här är duellerna i Andra chansen:

Första duellen: ”Vem e som oss” med Anis don Demina möter ”Surface” med Ellen Benediktsson & Simon Peyron

Andra duellen: ”Ballerina” med Malou Prytz möter ”Talking in my sleep” med Paul Rey

Tredje duellen: ”Boys with emotions” med Felix Sandman möter ”We are one” med Frida Öhrn

Fjärde duellen: ”Vamos amigos” med Mendez feat. Alvaro Estrella möter ”Piga och dräng” med Drängarna

Drängarna melodifestivalen 2020
Foto: Pontus Lundahl & Jonas Ekströmer/TT

Melodifestivalen Hall of Fame

Mängder av gamla Melodifestivalen-legendarer kommer att uppmärksammas under Andra chansen i Eskilstuna.

Detta är en del av Melodifestivalen Hall of Fame, som firas när tävlingen nu fyller 60 år. Som ett resultat av detta kommer flera stora artister att återvända för att uppträda på Mello-scenen igen.

Bland de 18 artister som kommer att gästa tävlingen och uppträda på lördag finns namn som Kikki Danielsson, Måns Zelmerlöw, Lill Lindfors, Ann-Christine Bärnsten, Björn Skifs och Tomas Ledin.

björn skifs, tomas ledin, melodifestivalen, andra chansen
Foto: Henrik Montgomery, TT / Christine Olsson, TT

– Det här blir fantastiskt, har Christer Björkman tidigare sagt till SVT:s Melloblogg, om den sistnämnda duons medverkan.

Dessutom kommer flera andra legendarer att finnas på plats för att ta emot sitt pris. Bland dessa märks tidigare vinnare som Herreys, Roger Pontare och Lena Philipson.

Programmet kommer att pågå 20 minuter längre än vanligt. Det sänds i SVT1, nu på lördag klockan 20.00.

Vilka bidrag hoppas du går vidare till finalen? Lämna gärna en kommentar – och glöm inte att trycka på DELA för att visa din åsikt!