Ann-Louise Hansons starka kärlekshyllning i Melodifestivalen till Lill-Babs: ”Gråtit hela vägen”

De stod varandra väldigt nära och träffades redan som unga. När Lill-Babs gick bort förra året, slog nyheten ner som en bomb för Ann-Louise Hanson. Nu hyllar hon sin älskade och saknade vän i Melodifestivalen.

– Jag har gråtit hela vägen fram till nu men nu vill jag uppträda med den här låten så bra som möjligt, säger Ann-Louise Hanson till Nöjeslivet.

Att få vänner i sitt liv som man håller ihop med genom livets alla äventyr, upp och nedgångar är en sann glädje. När man dessutom möter den mycket speciella vännen som alltid finns där, redan i unga år – är något utöver det vanliga.

För Ann-Louise Hanson var relationen med Lill-Babs precis en sådan vänskap. I sextio år fanns de i varandras liv och jobbade mycket tillsammans. Redan som sextonåring träffade Ann-Louise Hanson sin idol: Lill-Babs.

Det var den 3:e april som vår folkkära Lill-Babs gick bort efter en tids sjukdom. För Ann-Louise kom beskedet som en chock.

– Det är ofattbart. Det gick så snabbt och ingen förstod någonting.

Beskedet om nära vännen Lill-Babs bortgång kom som en chock. Foto: TV4/Youtube

”Gråtit hela vägen”

I årets Melodifestival vill hon göra en kärleksfull hyllning till Lill-Babs med låten ”Kärleken finns kvar”. En låt som hon menar varit viktig i sorgearbetet.

– Jag har gråtit hela vägen fram till nu men nu vill jag uppträda med den här låten så bra som möjligt.

Och att uppträda med en låt till sin väns ära, drar fram mycket känslor.

– Jag tänker på henne hela tiden, varje dag. Det känns lite ruskigt att undra var hon är nu någonstans och undra vad hon hade sagt om att jag är med i Melodifestivalen med denna låt.

”Jag fick lura henne”

Ann-Louise berättar att hon tillsammans med Lill-Babs och Siw Malmkvist blivit tidigare förfrågad om att vara med i Mello, men att det var ett strikt nej från Lill-Babs sida.

– Hon sa ”aldrig i livet”. Nu får jag istället hylla henne här. Det känns lite som att jag fick lura henne, säger Ann-Louise Hanson och skrattar.

Med sig dottern på scenen

Med sig på scenen har Ann-Louise ett speciellt stöd. Hennes dotter Josefin Glenmark som även varit med och skrivit låten kommer att köra bakom sin mamma.

– Det betyder oerhört mycket att ha med Josefin med på scenen. Vi har aldrig gjort något liknande tidigare, så det känns tryggt att få ha med henne och få sjunga tillsammans.

Va fint gjort och vilken vänskap! Det är svårt att inte bli rörd av dina ord Ann-Louise! Tryck på gilla-knappen om du också blev berörd!

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat