Anna Bergendahl hyllas stort av publiken i Melodifestivalen-finalen 2020

Här gör Anna Bergendahl stor succé i Melodifestivalen 2020.

Artisten hyllas stort av publiken i Friends aren i finalen.

Bidraget ”Kingdom Come” tog sig direkt till final i deltävlingen – och Anna Bergendahl pekades tidigt ut som en potentiell vinnarkandidat.

I finalen i Friends arena på lördagskvällen gick hon ut med startnummer elva av tolv – och det blev succé. Publiken i arenan tycks ha uppskattat artisten med den unika och känsliga sångrösten.

LÄS MER: Anna Bergendahls vägran i Melodifestivalen

GÖTEBORG 20200208 Anna Bergendahl framför sitt bidrag Kingdom Come under Melodifestivalens deltävling två i Scandinavium på lördagen. Foto Claudio Bresciani / TT

Artisten vann som bekant hela Melodifestivalen för tio år sen. Då, 2010, hette bidraget ”This is my life”. Men i Eurovision Song Contest blev det en flopp för Sverige – då vi för första och hittills enda gången inte tog oss till den stora finalen.

LÄS MER: Bergendahl om kollapsen: ”Gick mot min egen avrättning”

Nu har sångerskan fått sin stora revansch.

Anna Bergendahl gör succé med ”Kingdom Come” i final i Melodifestivalen 2020

Redan förra året gjorde hon comeback i tävlingen med ”Ashes to Ashes” som gick till final och blev en stor hit.

Och under lördagskvällen står hon på scen i Friends arena igen – som en av de stora förhandsfavoriterna till segern med låten ”Kingdom Come”.

LÄS MER: Anna Bergendahls framtidsbeslut med kärleken Kristofer

STOCKHOLM 20200305 Anna Bergendahl framför sitt bidrag under torsdagens repetitioner inför finalen i Melodifestivalen i Friends Arena. Foto Jonas Ekströmer / TT

Så här såg det ut när Anna framförde ”Kingdom Come” i deltävlingen i Göteborg.

Vad tycker du, ska vi skicka Anna Bergendahl med den underbara sångrösten till Eurovision i vår? Är hon en värdig vinnare av Melodifestivalen 2020? Skriv din åsikt i kommentarsfältet och dela gärna vidare på Facebook för att säga din mening!