Anna Bergendahl om tunga tiden efter fiaskot

Anna Bergendahl tog hem hela Melodifestivalen 2010.

Men i Eurovision song contest blev det fiasko.

Nu berättar den Mello-aktuella artisten om den tuffa tiden.

– Jag måste tro att det var en mening med det, säger Anna Bergendahl till Nöjeslivet.

Bara 18 år gammal vann Anna Bergendahl tittarnas hjärtan, och segrade i Melodifestivalen med ”This is my life”.

Men i Eurovision song contest i Oslo gick det inte lika bra, och artisten åkte ut redan i semifinal. Det var första gången någonsin Sverige missade den stora finalen.

För Nöjeslivet berättar hon nu om den tuffa tiden som följde.

– Jag måste tro att det var en mening med det, men det är klart jag var väldigt ledsen, säger Anna Bergendahl.

Anna Bergendahl om fiaskot: Tufft

Efter Mello har artisten synts mindre. Hon har dock fortsatt satsa på karriären, samtidigt som hon valt att plugga till läkare.

Trots fiaskot räds hon inte att ställa upp i tävlingen igen.

– Det var ju väldigt tufft, men man glömmer snabbt det dåliga. Man minns bara det bra. Men jag var väldigt ledsen. Samtidigt har jag någon sån här egenskap att jag ganska fort kan ta mig ur en sån grej. Att jag bygger väderkvarnar och försöker se en mening med det som händer. Hade jag gått till final i Eurovision hade jag kanske inte åkt till USA sen och fått jobba med min idol-producent och skriva musik, säger Anna Bergendahl till Nöjeslivet.

Anna Bergendahl favorit att gå vidare till final

På lördag är Anna Bergendahl, åtta år efter segern, tillbaka på Melodifestivalens scen. Hon går ut som sjunde bidrag med låten ”Ashes to ashes”. Hon medger att det inte var helt självklart att ställa upp igen.

– Det har krävts ganska mycket mod. Även om man bortser från det som hände i Eurovision. Bara att ställa upp i Melodifestivalen kräver mod. Det är ett av Sveriges största program och man blir synad i sömmarna av både press och tittare. Så alla som är med är väldigt modiga, säger hon.

Anna Bergendahl
FOTO: Janne Danielsson/SVT

Anna Bergendahl berättar att årets bidrag är något helt annat jämfört med den låt hon vann med 2010. Om ”This is my life” var en ballad är bidraget hon nu deltar med någonting helt annat.

– Jag är upphovsperson den här gången och jag är äldre och säkrare i mig själv och förhoppningsvis en bättre sångerska, säger den nu 28-åriga artisten.

– Men jag hoppas att man ändå kommer känna igen mig och att jag kan förmedla den värme och som jag känner att jag gjorde 2010.

Inför lördagens deltävling i Göteborg är Anna Bergendahl favorit att gå vidare, enligt spelbolagen. Men artisten, känner ingen press.

– Nej, alltså jag fokuserar så himla mycket på numret nu, att sjunga bra, låtens budskap och vad jag vill förmedla. Om jag bara skulle gå på recensioner och inte är med i rutan, då kommer det ändå inte gå bra, säger Anna Bergendahl.

Härligt att ha dig tillbaka i Melodifestivalen! Önska gärna Anna lycka till genom att kommentera på Facebook.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Läs mer: Allt om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat