Anna Bergendahls beslut – isolerar sig bakom kulisserna på Melodifestivalen 2020

Anna Bergendahl är storfavorit i Melodifestivalen 2020 – och hyllas av pressen.

Nu berättar hon allt om nya bidraget ”Kingdom come”.

– Låten är metaforiskt för en större plats. Någonting bättre och högre, för alla, säger hon till Nöjeslivet.

Hon gjorde succé med ”Ashes to Ashes” i Melodifestivalen 2019 – och tog sig till final via Andra chansen.

I år är Anna Bergendahl, 28, tillbaka i tävlingen. Bidraget ”Kingdom Come” är favorittippat att gå direkt till final från deltävling 2, och i veckan har Bergendahl hyllats unisont av presskåren på plats i Göteborg.

Hur Bergendahl reagerat på det? Med ro.

Anna Bergendahl isolerar sig från skriverierna

Artisten har nämligen bestämt sig för att inte läsa recensionerna från tidningarna.

– Oj, vad roligt att de tycker om låten. Jag har inte läst vad de har skrivit, säger hon till Nöjeslivet.

LÄS MER:Anna Bergendahl om kollapsen – vill sprida kunskap

”Kingdom Come” är skriven av Anna själv tillsammans med Bobby Ljunggren, Thomas G:son och Erik Bernholm – samma låtskrivarkvartett som låg bakom förra årets succébidrag ”Ashes to ashes”.

Den nya låten betyder mycket för Anna.

– Den betyder jättemycket, den heter ”Kingdom Come” som är metaforiskt för en större plats. Någonting bättre och högre, för alla, säger Bergendahl.

Hon utvecklar:

– Musik är det jag tar till när jag går igenom något svårt eller något som är tråkigt. Då lyssnar jag på låtar som jag älskar. Det är det som är syftet med den här låten. Att få känna glädje, hopp och kraft. Om det går fram till folk på lördag så skulle jag vara jättenöjd.

LÄS MER: Anna Bergendahls stöd i Melodifestivalen 2020

Med förra årets succé i åtanke, hur ser du på chanserna att gå till final?

– Det där är så svårt, som sagt har jag inte läst någonting. Jag har bara lyssnat lite grann backstage på de andra och jag tycker det är väldigt bra låtar och sångare som är med. Det är väldigt varierat och finns något för alla. Jag tycker det är väldigt öppet, ”anyones game” (ungefär: alla kan vinna). Jag är beredd på att åka ur med huvet före, eller gå till Andra chansen eller kanske final.

Anna Bergendahl om nya Kingdom Come: ”Kanske finns lite Eurovision-vibbar…”

Bergendahl vann som bekant hela Melodifestivalen 2010 med ”This is my life” och tog sig till semifinal i Eurovision song contest.

På frågan om hon tror att nya låten ”Kingdom come” kan funka bra också i Eurovision svarar hon:

– Det är också svårt svara på… Nu är det tio år sen jag gjorde Eurovision, men den har ett tempo, driv och budskap. Jag tycker numret blev väldigt väldigt fint, efter mina koreografer Zain Odelstråls och Dennis Bröchners jobb. Kanske att det finns lite Eurovision-vibbar där, men beror helt på startfältet, tur och tajming och det är absolut för tidigt att säga nånting om det nu.

Ser du fram emot att höra på Annas härliga röst i Mello igen? Vad tyckte du om framträdandet? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: Vinnarna i Melodifestivalen på 2000-talet