Arvingarna avslöjar SVT:s hemliga ”löfte”: ”Fick naturligtvis extra självförtroende”

Arvingarna blev en av de stora snackisarna i förra veckans deltävling.

Anledningen: Bandmedlemmen Tommy Carlsson lös med sin frånvaro i direktsändningen.

Nu berättar Carlsson om känslorna av att tvingas tacka nej, och varför bandet till sist gick med på att trots allt ställa upp.

– De var positiva över vår låt, att de var beredda på att den här låten kommer gå vidare för att den är så bra, säger Tommy Carlsson till Nöjeslivet.

Efter sjutton år gjorde Arvingarna efterlängtad comeback i Mello. Deltävlingen i Lidköping slutade också med en plats i Andra Chansen.

Men eftersnacket handlade mest om att en av bandets fyra medlemmar, Tommy Carlsson, saknades på scen. Tommy hade nämligen sedan ett par år bokat in en semesterresa med familjen till Florida.

– Det var på grund av att jag fyller 50 år och min fru fyller 40. Sen så småningom dök det upp att vi skulle vara med i Mellon då fick man ta ställning till hur vi skulle göra. Tack vare att vi hade planerat det här ganska länge och att barnen såg väldigt mycket framemot det här, så kände vi att vi kör en chansning och hoppas att tv sätter oss i nån av deltävlingarna där jag kan vara med, säger Tommy Carlsson till Nöjeslivet.

Tommy Carlsson kritisk till SVT:s beslut

Men chansningen gick inte hem, och SVT placerade bandet i den deltävling då Tommy var bortrest.

Tommy Carlsson förklarar att han till en början var oförstående till kanalens beslut.

– I första skedet blev man lite förvånad att de prompt ville lösa det så här. Det var det redan klart, det var knappt något att diskutera, kändes det som, säger Tommy Carlsson.

– Jag för min del kan ju känna att det var lite märkligt att inte vara med. Men nånstans hade jag gjort valet innan att jag inte bokar av, och vi alla fyra i bandet var överens om det. Nånstans hade man ändå trott att det är klart tv löser det så att vi alla kan vara med. Först blev man lite förvånad. Jag ska inte säga arg, men man blev förvånad.

Arvingarna om SVT: Var beredda på att låten skulle gå vidare

Det var först efter samtal med SVT, där kanalen presenterade sin ”plan” för Arvingarna, som de kände sig bekväma.

– Sen när man suttit ner och pratat och de la upp hela planen med hur man löser det med tre personer, och nästan får: ”Ni kommer gå vidare, så vi har en lösning på fyra också”. Då kände man att vi kör.

Tommy Carlsson fick intrycket av att SVT trodde låten skulle gå vidare.

– Man fick nästan den känslan. De var positiva över vår låt, att de var beredda på att den här låten kommer gå vidare för att den är så bra. Då fick man naturligtvis lite extra självförtroende, och då kändes det lite bättre i all besvikelse.

Tommy Carlsson om chanserna mot Rebecka Karlsson i Andra chansen

Det blev också som SVT trodde. Arvingarna gick vidare till Andra chansen. Tommy landade i Sverige i måndags, och nu siktar han mot final. Men först ska bandet duellera mot Rebecka Karlsson om en finalplats i Friends arena.
– Det är jättekul att vår har spelats mycket och streamats. Men det är ju som det är, det är jättesvårt att säga. Rebecka har en jättefin låt hon är en fantastisk duktig sångerska. Det är jättesvårt. Men det är klart man måste tro på sig själv. vi hoppas verkligen att vi ska ta henne förstås.
Nöjeslivet har sökt SVT.

Härligt att du är tillbaka Tommy! Dela gärna artikeln om du vill se Arvingarna i finalen på Friends arena.

LÄS MER: Allt om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat