Arvingarnas härliga dansshow lyfter taket – Casper Janebrinks oro inför avgörandet i finalen i Melodifestivalen 2021

Arvingarna är tillbaka i Melodifestivalen.
Då oroas Casper Janebrink av en specifik detalj.

Arvingarna är tillbaka i Melodifestivalen – efter succéer som segerbidraget från 1993 ”Eloise” och den moderna schlagerklassikern ”I do”.

Frontmannen Casper Janebrink, som tampats med befarat ryggskott i veckan, hoppas på höga poäng från tittarna.

Men han ser ett stort hinder i finalen – interantionella jurygrupperna. Precis som tidigare år har svenska folket halva makten i sina händer – och internationella juryn har halva makten. Resultatet ska generera en vinnare i Mellon och Sveriges representant i Eurovision.

LÄS MER: Casper Janebrinks smärtsamma kamp bakom kulisserna i Melodifestivalen

Förra gången Arvingarna var med höjdes de av svenska folket, men juryn var inte lika imponerad. Det är en detalj Janebrink tar hänsyn till inför lördagens avgörande.

– Jag tror väl så här, att svenska folket gillar vår låt och vi hoppas på att få bra med röster från Sverige. Sen är det den utländska juryn som kan ställa till det lite grann i och med att vi sjunger på svenska, samtidigt finns det ju väldigt många bra bidrag det här året, säger Casper Janebrink till Nöjeslivet.

Han tror att Tusse Chiza blir en tuff utmanare i finalen.

– Det är svårt att säga ”hon eller han kommer att vinna”, men Tusse har en väldigt fin låt och bra framträdande. Så han är definitivt en kandidat. Men det finns ju flera.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Den rutinerade kvartetten avslutar hela finalen med sitt bidrag ”Tänker inte alls gå hem”. Att gå ut sist i finalen medför en viss nervositet, enligt Janebrink.

– Det blir lite pirrigt kanske, man sitter ju där och kommer höra alla bidragen innan det är dags för vår tur. Men det kanske är bra för de som sitter hemma och få ett bra avslut på finalgänget, att det är vi som bjuder in till fest. Jag tycker ju att vår låt är en partyhöjare. Vi hoppas på det bästa och är positiva.

Casper Janebrink förklarar att gruppen gjort vissa ändringar i numret sedan de gick direkt till final i första deltävlingen.

– Det har gjorts små justeringar för att kameran lättare ska fånga upp oss, alla fyra. I andra versen har vi vänt på det där det egentligen för vår del är ena långsidan på scen. Men där har vi vänt på det ut mot publiken sett från oss, var man tänker sig publiken brukar vara, i stället. Där trampar vi runt lite grann. Ni får se hur det ser ut på lördag. Det har med ljuset att göra, att det ska falla bättre på oss. Småjusteringar, säger Casper Janebrink.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Vilken show ni bjuder på, Arvingarna!

Vad tycker du om finalen i Melodifestivalen – är Arvingarna din vinnare i år? Skriv gärna en kommentar och dela vidare på Facebook!