Björn Skifs oväntade ord om Tomas Ledin – innan Mello-comebacken: ”Det var orättvist”

Björn Skifs och Tomas Ledin står för första gången på scenen tillsammans när de uppträder som duo i Andra chansen på lördagskvällen.
Eller ja, det har faktiskt skett en gång tidigare, då Ledin och Skifs var med i en TV-musikal tillsammans. Men Björn var inte riktigt nöjd med rollerna.
– Det var riktigt orättvist, säger Skifs till DN och skrattar.

Björn Skifs, 72, och Thomas Ledin, 68, har varit i hjärtat av svensk musik i decennier. Tillsammmans har de varit aktiva artister under 106 år, men trots det finns det en sak de aldrig gjort.

Björn Skifs och Tomas Ledin i Mellon

För första gången någonsin kommer Björn Skifs och Tomas Ledin stå på samma scen tillsammans när de uppträder som en duo under Andra chansen i Eskilstuna på lördagskvällen.

De senate veckorna har Ledin och Skifs repat inför framträdandet, allting under stort hemlighetsmakeri övervakat av Christer Björkman.

Foto: Marc Femenia / TT

I intervjun med Dagens Nyheter vill duon inte avslöja för mycket, men Skifs konstaterar att det kommer handla om ett sorts medleynummer, där flera av deras respektive låtar ingår.

”Känner varandra ganska bra”

Han säger att det varit en utmaning att memorera de olika delarna av uppträdandet

Skifs räknar Ledin som en av de svenska artisterna som bidragit med till den svenska låtskatten, där han även nämner Lasse Berghagen och Evert Taube

De minns tillbaka på minnen från Melodifestivalen där båda har varit med flertalet gånger. Men för Tomas Ledin har de fortfarande det absolut främsta framför sig.

– För mig är det största att vi två äntligen gör någonting tillsammans. Vi debuterar alltså som en duo. Och det var på tiden tycker jag, säger Ledin.

Väljs in i Hall of Fame

Under kvällen kommer både Björn Skifs och Tomas Ledin väljas in i Melodifestivalens Hall of fame, vilket är ett nytt inslag för i år.

Foto: Jessica Gow / TT

Flertalet andra artister, bland dessa Siw Malmqvist och Måns Zelmerlöv, kommer också uppträda i pausshowerna under tävlingen i Eskilstuna på lördagskvällen.

Spelade dvärgar i TV-musikal

Duon har som tidigare nämnt aldrig jobbat tillsammans på riktigt. Det förstås om man inte räknar den tv-musikal på 70-talet om Snövit och de sju dvärgarna, där de båda var med.

Men Skifs tycker att rollfördelningen inte var den bästa.

– Jag spelade dvärgen Kloker, och Tomas spelade prinsen. Det var riktigt orättvist, säger Skifs till Dagens Nyheter och skrattar.

Vi ser så mycket fram emot att se dessa två legendarer uppträda tillsammans.

Dela artikeln för att hylla Björn Skifs och Tomas Ledin, två av våra främsta artister någonsin!