Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Casper Janebrinks oro för hälsan – Arvingarnas nya beslut bakom kulisserna i finalen av Melodifestivalen 2021

Casper Janebrink, 51, har kämpat mot befarat ryggskott dagar före Melodifestivalen-finalen 2021.
Nu avslöjar han Arvingarnas nya drag inför avgörandet – och berättar om framtidsplanen för gruppen.
– Vi hoppas på att få bra med röster från Sverige. Sen är det den utländska juryn som kan ställa till det lite grann, säger han.

De går ut som sista bidrag i finalen av Melodifestivalen 2021 med bidraget ”Tänker inte alls gå hem”. Arvingarna är redo för show och tävling – men frontmannen Casper Janebrink, 51, har i veckan kämpat mot befarat ryggskott och berättat om den stora oron.

– Det hoppas jag verkligen släpper så man kan känna sig helt fri. Låten i sig är ganska svår att sjunga samtidigt som vi rör på oss ganska mycket i refrängen. Jag behöver sätta mina andningspunkter rätt för att det ska bli bra. Men det har funkat hitintills det är bara få det att sitta väl gäller, säger Casper Janebrink till Nöjeslivet.

Arvingarna Melodifestivalen 2021 Tänker inte alls gå hem Casper Janebrink
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Gruppen gick vidare redan från den första deltävlingen för sex veckor sedan. Tillsammans med Danny Saucedo röstades Arvingarna direkt till den stora finalen.

LÄS MER: Casper Janebrinks smärtsamma kamp bakom kulisserna i Melodifestivalen

Inför finaldramat har det folkkära västsvenska dansbandet gjort små förändringar i numret.

– Det har gjorts små justeringar för att kameran lättare ska fånga upp oss, alla fyra. I andra versen har vi vänt på det där det egentligen för vår del är ena långsidan på scen. Men där har vi vänt på det ut mot publiken sett från oss, var man tänker sig publiken brukar vara, i stället. Där trampar vi runt lite grann. Ni får se hur det ser ut på lördag. Det har med ljuset att göra, att det ska falla bättre på oss. Småjusteringar, säger Casper Janebrink.

Arvingarna Melodifestivalen 2021 Tänker inte alls gå hem Casper Janebrink
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Hur ska det bli att gå ut som sista bidrag i finalen?

– Det blir lite pirrigt kanske, man sitter ju där och kommer höra alla bidragen innan det är dags för vår tur. Men det kanske är bra för de som sitter hemma och få ett bra avslut på finalgänget, att det är vi som bjuder in till fest. Jag tycker ju att vår låt är en partyhöjare. Vi hoppas på det bästa och är positiva.

Han tror precis som många andra att Idol-vinnaren Tusse Chiza, 19, blir en svår utmanare i kampen om slutsegern med bidraget ”Voices”.

Vem tror du vinner?

– Jag tror väl så här, att svenska folket gillar vår låt och vi hoppas på att få bra med röster från Sverige. Sen är det den utländska juryn som kan ställa till det lite grann i och med att vi sjunger på svenska, samtidigt finns det ju väldigt många bra bidrag det här året. Det är svårt att säga ”hon eller han kommer att vinna”, men Tusse har en väldigt fin låt och bra framträdande. Så han är definitivt en kandidat. Men det finns ju flera.

Arvingarnas beslut – har förberett alternativ version på engelska

Arvingarna Melodifestivalen 2021 Tänker inte alls gå hem Casper Janebrink
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Janebrink bekräftar att Arvingarna är förberedda om de skulle gå och vinna Melodifestivalen 2021 och skickas som Sveriges representant till Eurovision Song Contest i Rotterdam i maj. Gruppen har nämligen spelat in en alternativ version av bidraget på engelska.

– Ja, det finns det. Det kan hända att den kommer med på något album som bonuslåt, så folk får se att den finns. ”Never going home” tror jag den heter.

Vad har ni annars på gång efter Melodifestivalen?

– Det finns lite grejer på gång, vi kommer göra en vårkonsert som man kan strömma på nätet den första april. Vi kommer även lotta ut någon publikplats som restriktionerna tillåter. Sen ska vi spela in ett nytt album, vi hoppas det är klart innan sommaren. Om det vill sig och det tillåts så vill vi ut och spela för publiken i sommar så klart. Men det vet vi inte än. I vilket fall blir det någon typ av strömmad konsert på nätet eller sommar-tv-program, hade vi väl tänkt. Det finns lite idéer.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Vad tycker du om årets Melodifestival? Vilka bidrag är dina favoriter? Vinner rätt låt? Skriv gärna en kommentar på Facebook och dela vidare!