Charlotte Perrelli avslöjar hemliga detaljen i succénumret

Charlotte Perrelli är tillbaka i Melodifestivalen.

20 år efter Eurovision-segern i Israel gjorde hon ny succé i tävlingen när hon medverkade i finalens mellanakt.

För Aftonbladet avslöjar hon nu den hemliga detaljen i numret.

– Det är ett sätt för mig att få ge tillbaka till publiken och tv-tittarna även om det kostar mig massa pengar, säger hon till tidningen.

Charlotte Perrelli vann rubbet 1999 när hon erövrade Europa med bidraget ”Take me to your heaven”. Då var Israel värd för Eurovision, precis som i år. SVT valde i kväll att uppmärksamma 20-årsjubileumet genom att låta både Charlotte Perrelli och Dana International, som vann för Israel 1998, medverka i finalens mellanakt.

Och Perrelli bjöd på en riktig klädchock. I en rosa jätteklänning intog hon scen.

Charlotte Perrelli: Betalat själv

I en intervju med Aftonbladet berättar hon att det gått åt hela 800 meter tyg för att sy klänningen.

Charlotte Perrelli, som själv ska ha stått för hela kostnaden, avslöjar att klänningen är en blinkning till det plagg hon bar när hon vann 1999.

– Jag har betalat hela kalaset. Det är klart det kostar mycket pengar men jag känner så här. Det är final och det är gala. Det är tjugo år sedan jag vann Eurovision, hela grejen är ju en blinkning till då jag vann 1999 i en rosa kroppsstrumpa, därför är klänningen knallcerise. Nu har jag gjort det lite, lite större, säger hon till Aftonbladet.

– Och det är ett sätt för mig att få ge tillbaka till publiken och tv-tittarna även om det kostar mig massa pengar. Det är det värt. Ett bra tillfälle att visa min uppskattning till schlagern och Eurovision genom åren.

Vilken fantastisk comeback, Charlotte! Dela gärna om du också uppskattade Charlottes nummer i Melodifestivalen.