Charlotte Perrelli om stödet från familjen i natt – meddelandet mitt i sändning i Melodifestivalen 2021

Charlotte Perrelli slutade på nedre halvan i finalen av Melodifestivalen 2021.
Efteråt stöttades hon av familjen.
– Jag är inte så förvånad över resultatet och känner inte att jag står och deppar över det, säger stjärnan på en presskonferens i natt.

Det blev till slut en åttondeplats för Charlotte Perrelli, 46, och ”Still young” i Melodifestivalen 2021.

Charlotte Perrelli
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Under nattens presskonferens förklarade stjärnan att det var helt i linje med vad hon hade väntat sig. Anledningen? Ett tufft startfält – med många bra låtar.

LÄS MER: Hela resultatet i Melodifestivalen 2021

– Jag tänkte så här, det är så sjukt mycket bra låtar med i år och kände att det kommer bli tufft. Jag älskar den här låten, och tycker den är en vinnare och tror den skulle ha goda chanser. Men det har varit ett fantastiskt startfält. Kanske tuffare än någonsin, säger hon på en fråga från Expressens utsände.

LÄS MER: Perrellis skada tittarna inte får se i tv-rutan

”Jag står inte och deppar”

Perrelli, som den dubbla Melodifestivalvinnare hon är, hade redan tidigt anat vartåt schlagervindarna blåste.

Charlotte Perrelli
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

– Jag är inte så förvånad över resultatet och känner inte att jag står och deppar över det. Jag tycker Tusse är en värdig vinnare och jag hoppas att vi har en ny vinnare internationellt, det hade ju varit helt fantastiskt, säger Perrelli på presskonferensen.

På grund av coronapandemin har SVT hårda restriktioner om vilka som får närvara i arenan under Melloavgörandet. Så var det även för Perrelli under deltävlingen då hon gick direkt till final. Då berättade hon hur stödet bakom kulisserna kunde se ut.

– Tyvärr är det inget stöd på plats. Jag får inte ha min man och barn här. Jag har bara två personer på plats, en från skivbolaget och en från mitt management. Det är lika villkor för alla, sade Charlotte till Nöjeslivet inför deltävlingen.

Stödet från maken Anders

På pressträffen efter finalen berättade Charlotte att hon fått stöttande sms från maken Anders Jensen under sändningen.

– Han tyckte att numret satt och jag tror de var rätt stolta därhemma. Min son skickade till mig, jag hade ju inte telefonen, det var under resans gång under röstningen. Då skrev han: ”Ah, fan det ser lite körigt ut”, haha. Ja, det såg lite körigt ut… Haha. Men herregud, de är jätteglada och jättestolta. De tycker att det är en bra låt och tycker att jag gjorde det bästa jag kunde, säger Perrelli på pressträffen.

Perrelli om saknaden efter Björkman

Finalsändningen var Christer Björkmans, 63, sista i Melodifestivalsammanhang. För Perrelli är beskedet tungt.

STOCKHOLM 20210311 Charlotte Perrelli med låten ”Still young” under torsdagens repetitioner inför lördagens final i Melodifestivalen. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20210311 Charlotte Perrelli med låten ”Still young” under torsdagens repetitioner inför lördagens final i Melodifestivalen. Foto: Henrik Montgomery / TT

 Jag tycker det är tråkigt. Han har gjort så fruktansvärt mycket för Mello. Men det känns bra om han gör det för sin egen skull och tar ett steg bakåt för att kunna utvecklas själv, har Perrelli tidigare berättat för Nöjeslivet.

På frågan om hon själv är intresserad av att programleda schlagern igen (Hovmantorpsdottern har lett showen såväl 2003 som 2004 och 2016 tidigare) svarade hon innan avgörandet:

 Nej, nu är jag extremt fokuserad på att tävla. Man ställer in sig på det som gäller just nu.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Vad tycker du om resultatet i Melodifestivalen? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!