Christer Björkmans syrliga svar till Carola – efter hårda Mello-kritiken: ”Det hon inte förstod…”

Carola riktade kritik mot att ”Fångad av en stormvind” bara var en i mängden låtar som visades upp i inslaget om flera av de nyligen invalda artisterna i Melodifestivalens Hall of fame .
Samtidigt valde hon att nobba att dyka upp på grund av ett annat gig.

Nu svarar Melodifestivalens senior producent Christer Björkman Carola och berättar vad som egentligen skedde.

Under Andra chansen i Eskilstuna var mängder av klassiska artister på plats för att bli invalda i Melodifestivalens Hall of fame. Bland dessa fanns Kikki Danielsson, Alcazar, Anna Book och Claes-Göran Hedström, men en som inte var på plats var Carola.

Carolas kritik mot SVT – nobbade Mellon

Artisten har tidigare riktat kritik mot Melodifestivalens upplägg kring Hall of fame-numret.

Foto: Jonas Ekströmer / TT /

”Min ’Stormvind’ med en 1:a placering i ESC susade liksom förbi i mängden av andra namn som inte kommit till final..”, skrev Carola på Instagram enligt Expressen och fortsatte:

”Om man är den enda artisten i Sverige som genom tiderna tävlat 3 gånger i Eurovision song contest för sitt land med två relativt starka och populära andra starka låtar som kom till final på mkt bra placeringar: Främling och Evighet… ska de inte bli invalda i Melodifestivalens HOF?”.

Carola var dessutom kritisk till SVT:s framförhållning gällande inbjudan till showen i Eskilstuna.

Christer Björkmans svar: ”Har förklarat”

Nu svarar Christer Björkman på Carolas kritik.

ESKILSTUNA 20200228 Christer Björkman på pressträff inför fredagens genrep av deltävlingen Andra chansen i Melodifestivalen i STIGA Sports Arena. Foto: Naina Helén Jåma / TT

Mello-chefen säger att det vore ”onödigt” om Carola tvingades ställa in sin redan planerade konsert för kvällen. Men han säger samtidigt att Carola helt enkelt missuppfattat upplägget.

– Det hon inte förstod, vilket vi har förklarat för henne efteråt, är att man kan bli invald flera gånger för olika saker. Det finns ju sådana som kanske kommer att väljas in tre gånger så småningom, säger Björkman till Expressen.

Vad tycker du om kvällens stora hyllning till Mello-legendarerna?

Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!