Clara Klingenströms framtidsbesked – efter stora succén i Melodifestivalen 2021

Clara Klingenström kom från ”ingenstans” – och sjöng sig rakt in i tittarnas hjärtan.
Nu berättar svenska folkets trea i Melodifestivalen 2021 om känslorna efter succén.

Visbydottern Clara Klingenström, 26, skrällde sig hela vägen till en femteplats i Melodifestivalen 2021.

Eller ja, skrällde och skrällde.

Hennes låt ”Behöver inte dig idag” har legat högt på listorna hela veckan – och när resultatet presenterades i SVT:s direktsändning stod det klart att hon röstats fram till trea hos svenska folket. Internationella jurygrupperna hade henne något lägre, och det mynnade ut i en femteplats för Mellodebutanten som kvalade in till final via Andra chansen.

Clara Klingenström
Foto: Stina Stjernkvist

– Jag önskar att jag kan dela vidare någonting till andra personer som kanske inte mår så bra. Att det, ja, det är klyschigt men att det blir bättre, säger Clara Klingenström på pressträffen efteråt.

Hon har tidigare förklarat att låten som är skriven av Clara själv, Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias, är väldigt personlig.

 I början var tanken att låten skulle förmedlas med ilska och ett slags ”fuck you”. Låten var skriven till mig själv. Men när jag testade på scenen och började le mer, öppnades jag upp med en ny känsla av frihet. När jag skrev låten var jag totalt på botten, har Clara Klingenström tidigare sagt till Nöjeslivet.

Hon berättar att låten kom till när hon befann sig i ett destruktivt förhållande.

 Jag blev inte behandlad bra alls. Jag blev misshandlad. Detta gjorde att jag var väldigt elak mot mig själv och tog droger och missbrukade alkohol.  Jag har alltid haft två sidor av mig själv. En sida är där jag kan lyssna på mig själv på riktigt. Sen har jag en annan sida med stark ångest där jag har hatat mig själv.

Efter att ha sjungit låten tre gånger i Melodifestivalen – först i deltävlingen, sedan Andra chansen och nu i finalen – inför miljontals tv-tittare, hoppas hon kunna förmedla kraft till andra. Kanske ses hon även som en förebild för andra?

Foto: SVT

– Det betyder allt. Det är jättehäftigt, sade hon på pressträffen efteråt.

Clara Klingenströms framtidsbesked

Från Mello-upplevelsen kommer hon ta med sig mycket när hon nu ska fortsätta med sin musikaliska karriär, efter det stora genombrottet.

– Vad ska jag inte ta med mig? Det här är så häftigt att få uppleva när jag har kollat på Melodifestivalen sen jag var liten. Och sen får jag vara med om det här, komma till final och att folk röstar på mig. Att jag nu kanske kan få jobba med musik. Men jag tar med mig det jag sa förra gången, om man ger sig själv kärlek, så får man kärlek tillbaks.

På frågan om hon kan tänka sig att ställa upp i Melodifestivalen svarar hon med ett leende:

– Vem vet? Vi får väl se.

Stort grattis till din framgång, Clara! Vad tycker du om hennes berörande låt? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!