Malin Christin: Ålder, bakgrund och medverkan i Melodifestivalen

I årets omgång av Melodifestivalen tävlar inte bara veteraner som Linda Bengtzing och John Lundvik. 2022 är faktiskt ett år då en hel del doldisar fått kliva fram och visa vad de går för. 

Ett av de nya namnen bland årets Mello-deltagare är Malin Christin, som tävlar i deltävling 4. Många känner igen henne, vilket inte är så konstigt med tanke på att hon har en schlagerveteran i familjen. 

Här är allt du behöver veta om “doldisen” Malin Christin. 

I Melodifestivalens fjärde och sista deltävling deltar Anna Bergendahl, Lillasyster, Tenori, MEDINA, Angelino, Klara Hammarström och Malin Christin. 

Vem är Malin Christin?

Det sistnämnda namnet är för vissa helt okänt, men till utseendet är det många som känner igen henne. Kanske är det inte så konstigt eftersom att Malin Christin är lik sin kända syster – sångerskan Wiktoria Johansson.

På Instagram finns flera bilder där systrarna poserar tillsammans. 

Wiktoria Johansson är bara 25 år gammal, men har hunnit tävla i Melodifestivalen två gånger.

Första gången var 2016, då Wiktoria inte ens hunnit fylla 19 år. Med bidraget Save me tog hon sig direkt till final, där hon sedan slutade på en fjärde plats. 

Året därpå ställde hon upp igen, med låten As I Lay Me Down, som även den gick direkt till final. 

Wiktoria Johansson. Foto: Jessica Gow/TT

I år är det hennes storasysters tur att tävla i Melodifestivalen, och framträdandet blir Malin Christins debut i sammanhanget. 

Malin Christin tävlar med låten Synd om dig, som hon själv skrivit tillsammans med Jonathan Lavotha och Oliver Heinänen. 

Hur gammal är Malin Christin? 

Malin Christin är 29 år gammal och kommer från Borås. Idag bor hon i en funkislägenhet i Sickla i Stockholm, vilket hon själv berättat om i en intervju med Leva & Bo tidigare i år.

I artikeln säger hon att valet föll på Sickla för att hon ville bo i ett naturskönt område, men samtidigt ha nära till stan. 

Vad har Malin Christin gjort innan Melodifestivalen? 

Hon må debutera i svenska Mello, men schlager kan hon bevisligen ett och annat om. Malin Christin har nämligen varit med och skrivit  Maltas bidrag Je me casse till Eurovision Song Contest 2021. 

Skrev ”Je me casse ”

Låten framfördes av Destiny Chukunyere, som landade på en sjunde plats med 255 poäng. 

Destiny tävlade med låten ”Je me casse” i Eurovision 2021.
Foto: TT

Malin Christin debuterade som artist våren 2020 när hon gjorde låten Salt i såren, tillsammans med kända artisten Myra Granberg.

Malin har arbetat som låtskrivare till både svenska och internationella artister, men hon har även skrivit och sjungit låtarna Basic, Lika barn leka bäst och Vem e du.

Så här skrev Malin Christin på sin Instagram när nerverna inför Mello 2022 började göra sig påminda:

“Nu är det bara 4 veckor kvar tills det är min tur att stå på en fet scen och giga inför svenska folket. Sjuuukt vad tiden går snabbt! Känns verkligen som om jag fick reda på detta nyligen… Är ni med mig ?!”, skriver hon på sin Instagram