FOTO: TT Nyhetsbyrån

Därför saknas Sarah Dawn Finer i Melodifestivalen

Årets upplaga av Melodifestivalen har letts av en kvartetten Eric Saade, Kodjo Akolor, Marika Karlsson och Sarah Dawn Finer. Men i dagens deltävling saknas Sarah Dawn Finer.

Nu ger SVT besked om programledarens medverkan.

Foto: SVT/Facebook

Programledarkvartetten har inte varit samlade i någon av deltävlingarna hittills. Och så kommer det förbli. För nu meddelar Christer Björkman att Sarah Dawn Finer saknas i kvällens deltävling.

Därför saknas Sarah Dawn Finer

Anledningen till att SVT väljer att plocka bort Finer har att göra med att man vill skapa spänning för tittarna. Man vill inte kopiera förra årets koncept med en programledare (David Lindgren).
– Som vi brukar säga: Vi kan göra vad vi vill, bara vi inte gör som vi gjorde förra året. Det som händer när du har en programledare är att du snart vet och förstår hur programmet ska se ut, säger Christer Björkman till Expressen.

Kollegan Marika Karlsson medger att hon kommer att sakna sin vän.
– Vi kommer sakna Sarah. Framför allt hennes stöd som vän, säger hon till Expressen.

Tävlat två gånger

Sarah Dawn Finer är den mest rutinerade programledaren i Melodifestivalen-sammanhang. Hon har själv tävlat två gånger (2007 och 2009) och dessutom var hon programledare 2012.

I kvällens deltävling får vi se The Lovers of Valdaro, Dolly Style, Martin Stenmarck, Lina Hedlund, Omar Rudberg, Rebecka Karlsson och Jon Henrik Fjällgren göra upp om finalplatserna.

Dela artikeln om du också älskar Melodifestivalen!

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat