Därför ställer Anders Bagge upp som artist i Melodifestivalen 2022 – folkkäre profilen bryter tystnaden

Framgångsrik musikproducent och Idol-jurymedlem.
Nu debuterar Anders Bagge, 53, som artist i Melodifestivalen 2022.
Här är den folkkäre profilens första ord efter avslöjandet.

Det var under torsdagen som de första ryktena om Anders Bagges medverkan i Melodifestivalen 2022 avslöjades av Aftonbladet.

På fredagsmorgonen bekräftade SVT den stora Mello-bomben – den folkkäre tv-profilen och musikproducenten gör debut som artist i tävlingen vid 53 års ålder. Detta innebär också att Bagge nu kan kommentera sin medverkan.

Nu öppnar Idol-jurymedlemmen upp om tävlingen.

LÄS MER: Han blir programledare för Melodifestivalen 2022

– Jag ska vara med i Mello 2022 och sjunga. Det är med skräckblandad förtjusning jag säger det. Och ännu mer läbbigt kommer det vara att gå upp på scen, säger Anders Bagge i ett videoklipp på Melodifestivalens sociala medier.

Och fortsätter:

– Men å andra sidan har jag alltid suttit och tittat på en artist och inte varit på andra sidan, så jag vill lära mig.

Anders Bagge har under hela hösten suttit i Idol-juryn i TV4. Foto: TV4

Bagge gjorde i våras en bejublad men också mycket oväntad insats i TV4:s nya underhållningsprogram ”Masked Singer Sverige” där han stod på scenen i en av de fantastiska scenkostymerna.

I tidigare intervju med Nöjeslivet har Anders tidigare berättat att han ibland tänkt att satsa på en sångkarriär, men att det funnits ett stort hinder.

 Jag ville bli artist när jag var ung. Jag uppträdde och fick en panikattack och kände att ”det här vill jag aldrig göra mer”. Då gick jag tillbaka och tänkte vad jag ville göra istället, då jag älskar musik, har Bagge tidigare sagt.

Intresset från skivbolag har också funnits, enligt Bagge.

 Under årens lopp har jag väl fått tio avtal i min hand, att de vill signa mig. Men jag har tackat nej, sade han till Nöjeslivet.

Anders Bagge
Foto: TV4

Nu kliver han alltså upp på scenen i Melodifestivalen – och tävlar om en plats i den stora finalen. Kanske blir det Anders Bagge som tittarna skickar till Eurovision Song Contest i Italien våren 2022?

Anders Bagge tävlar med ”Bigger Than The Universe” i Melodifestivalen 2022

Låten har han hur som helst själv skrivit tillsammans med tre andra, rutinerade låtskrivare: Jimmy Jansson samt Eurovision-vinnarna Peter Boström och Thomas G:son som skrev ”Euphoria” till Loreen 2012.

– En superlåt! Den heter ”Bigger Than The Universe” och är en riktig, riktig feel good-låt. Man kommer tycka att det känns bra in i själen, in i hjärtat. Så att, nu är det väl bara kläderna kvar här och sen lite dans på det, säger Bagge i Melodifestivalens sociala medier.

Där han också möts av massor av hejarop och lyckönskningar från tv-tittarna.

”Lycka till du kommer att klara det jag tror på dig”, skriver en tittare som ser fram emot Bagges schlagermedverkan.

”Det fixar du! Glöm inte att ha roligt! All lycka!”, skriver en annan tittare.

Under fredagen presenterade SVT 14 av de totalt 28 tävlande bidragen. Bland övriga artister märks bland andra John Lundvik, Linda Bengtzing, Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen och Omar Rudberg.

Vad tror du om Anders Bagges chanser i Melodifestivalen? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!