Därför stoppade SVT The Lovers of Valdaros låt i Melodifestivalen

The Lovers of Valdaro slog igenom i P4 Nästa och belönades med en plats i årets Melodifestivalen.

Men nykomlingarna får inte medverka med sitt vinnande bidrag.

– Det stämmer, vi har en helt ny låt, säger Adam Warhester till Nöjeslivet.

Erik Höiby och Adam Warhester är duon bakom Mello The Lovers of Valdaro.

Trots att de är nya i sammanhanget har de en gedigen bakrund inom musikbranschen. Och när de träffades första gången såg de snart en chans att förverkliga sina drömmar.

– I musiken kan man säga att vi båda har drömt om en artistkarriär och när vi möttes var det en ”match in heaven” att börja samarbeta och skriva musik ihop, säger Adam Warhester till Nöjeslivet.

Därför fick The Lovers of Valdaro inte spela sin låt

Duon ställde upp i tävlingen P4 Nästa och där blev det omedelbart succé. Med sitt bidrag ”Lost Forever” lyckades de knipa en plats i Melodifestivalen 2019.

Men när de går in i lördagens deltävling i Leksand gör de det med en annan låt. Anledningen: Melodifestivalens och EBU:s regelverk tillåter inte att tävlingsbidrag framförts innan tävlingen.

– Det stämmer, vi har en helt ny låt som Erik skrivit tillsammans med Thomas G:son och Peter Boström, säger Adam Warhester.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Men artisterna deppar inte för det. Tvärtom.

– Vi kände båda två att då måste vi mellofiera oss. Då var det bra att också jobba med nån annan låtskrivare som vi kunde kompromissa vår stil med det lite mer poppiga än vad vi vanligtvis gjort. För oss blev det en perfekt mellolåt, säger Erik Höiby.

Erik Höiby och Adam Westhaler: Vi blev mobbade

Bidraget ”Somebody wants” handlar om att man ska accepteras för den man är, och att det alltid finns någon som älskar en.

– Det är absolut något som är brinnande för oss, att man inte ska behöva passa in, säger Adam Warhester.

Både Erik och Adam, som kommer från mindre städer, blev mobbade när de var yngre.

– Vi var annorlunda i de här småstäderna vi kom i från. Vi har samma historia med mobbning och att vi hade intresse för det som det kanske inte fanns så mycket av där man bodde, säger Erik.

Foto: Jessica Gow / TT / Christer Björkman är tävlingsledare för Melodifestivalen.

Att de nu står på scenen i Sveriges största tv-program är lite av en revansch. Samtidigt menar Erik Höiby att de inte varit där de är i dag om det inte varit för det som de tvingats gå igenom.

– Man kan välja att se det som att: Varför hände det här mig? Men det kanske är en mening. Det formade oss till de vi är. Det gav oss en spark i baken att åka ut och hitta oss själva.

Så viktigt budskap, Erik och Adam! Dela gärna vidare om du håller med!

LÄS MER: Allt om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat