Därför umgås inte The Mamas längre med John Lundvik – bryter nu tystnaden: ”Han blev ju…”

2019 slog de igenom med stort buller och bång när de sjöng ”Too late for love” tillsammans med John Lundvik.

Men sedan dess har The Mamas inte synts till så mycket vid artistens sida, och nu avslöjar gruppen varför för Nöjeslivet.

Supergruppen The Mamas såg ljuset för första gången när de tog plats i Melodifestivalen 2019.

Deras skönsjungande stämmor tillsammans med John Lundvik tog hem hela vinsten och gjorde att Sverige kammade hem en femteplats i Eurovision song contest.

Men efter tävlingen kom ett tråkigt besked.

En av medlemmarna i gruppen ville lämna och The Mamas förlorade en kär vän.

Paris Renita valde att lämna gruppen.

– I Melodifestivalen blev vi inhyrda som kör och efter vinsten med John kändes det självklart att vi skulle fortsätta. Men Paris hade annat som hon hade bokat upp, sa Dinah Yonas Manna då till Newsner.

The Mamas
Foto: Perengstrom/Wikkicommons

2020 när gruppen tog hem hela vinsten med ”Move”, var det med medlemmarna Lolou Lamotte, Dinah Yonas Manna och Ashley Haynes.

Inför den stundande finalen ska nu gruppen återigen ta upp chansen att få representera Sverige men denna gång med bidraget ”In the middle”.

 Det är klart att det blev snopet att Eurovision inte blev av förra året. Men vi har fått uppleva det tillsammans med John. Om Mello känns som musikläger så var Eurovision världens största musikläger, har Dinah tidigare sagt.

LÄS MER: Allt du behöver veta om supergruppen The Mamas

Så är relationen med John Lundvik i dag

Men hur är relationen då med John Lundvik nu när det har gått två år sedan de vann Melodifestivalen?

Dinah Yonas Manna berättar för Nöjeslivet att de ännu har kontakt men inte kunnat träffats.

Just nu har vi inte kunnat ses även om vi har sagt att vi borde ha gjort det länge. Vi saknar varandra och försöker peppa varandra på olika håll, säger hon till Nöjeslivet.

FOTO: Emilia Rosengård/Newsner

Stoppas från att träffas

På grund av pandemin har de inte kunnat ses, och Dinah förklarar att John har haft fullt upp med annat som satt käppar i hjulen.

Han blev ju pappa nyligen och vi följer ju såklart med på varandras olika resor i sociala medier. Men det är jobbigt att inte kunna ge varandra en kram.

Kommer ni att göra musik ihop igen i framtiden?

Det vore väldigt kul. Vi började ju på något sätt allt detta med honom. Han har varit som en storebror och mentor till oss och The Mamas som grupp. Jag vet att vi alltid kommer vara vänner. Om det dessutom uppstår ljuv musik vore det fantastiskt!

The Mamas
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Vi önskar ert stort lycka till inför den stundande finalen! Ni är fantastiska!