David Lindgren sparkad från Melodifestivalen – här är anledningen

Under två år ledde artisten David Lindgren Melodifestivalen. Men när han gästade Gry Forssell med vänner på Mix Megapol under tisdagen, kom ett chockerande avslöjande.

– Jag fick sparken från Melodifestivalen, säger David Lindgren i programmet.

Under två år, 2017 och 2018 guidade artisten och programledaren David Lindgren det svenska folket genom Melodifestivalen. Hans insats som programledare fick både ris och ros under hans båda år.

Men i år är det istället Marika Carlsson, Eric Saade, Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer som tillsammans axlar rollen som programledare.

Under två år axlade David Lindgren rollen som programledare för Melodifestivalen. Foto Jonas Ekströmer / TT kod 10030

Under tisdagsmorgonen gästade den tidigare programledaren David Lindgren programmet ”Gry Forsell med vänner” i Mix Megapol. Då fick han frågan om det känns skönt eller trist att sitta i tv-soffan denna säsongen av programledaren Gry Forsell.

–Det är blandat. Det var konstigt att gå in i januari och inte gå in i focus mood, men nu när jag har accepterat det så känns det skönt att få sitta i soffan och kolla tillsammans med mina barn, säger David Lindgren i programmet.

David Lindgren är Melodifestivalen 2018:s programledare. Foto: Fredrik Sandberg/TT
I ”Gry Forsell med vänner” avslöjar han hur det egentligen ligger till med slutet som programledare. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Chockerande avslöjande

Men det är inte det svaret som chockerar. När sidekicken Hans Wiklund frågar David Lindgren om han fick sparken från Melodifestivalen kommer oväntade avslöjandet.

– Ja, jag fick sparken. De sa, David, du var inte bra. Vi ska inte gå runt det här, utan vi säger som det är, avslöjar David Lindgren.

Nöjeslivet söker SVT för en kommentar.

Vad tycker du om David Lindgrens insats som programledare i Melodifestivalen? Lämna en kommentar på vår Facebooksida. 

https://www.youtube.com/watch?v=1i580tbB2rg&fbclid=IwAR2BPq-Z5sIAVq-GBPm6g4pGbtEoQvDz2Vgt1ZIMD7_ngHpVvLFAzSQ5p-o

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat