Dotterns kaxiga svar till John Lundvik efter segern – höll på annan låt

John Lundvik blev tittarnas favorit och vann Melodifestivalen.

Men det fanns en person som inte höll på honom – Lundviks egen dotter.

– Det måste vi reda ut till veckan, säger John Lundvik till Expressen.

John Lundvik tog en historisk seger i Melodifestivalen. Han fick inte bara flest tittarröster, han kammade även hem samtliga tolvpoängare från den internationella juryn.

Det var en märkbart tagen Lundvik som mötte pressen efteråt.

– Jag är lite rörd nu. Att få det här förtroendet av svenska folket… Det är… det är enormt stort för mig. Det är inte helt självklart att man får det. Det var fantastiska låtar i finalen. Jag har haft låga odds men det är inte alls säkert det blir så i verkligheten. Nu blev det så, sa en märkbart tagen John Lundvik till SVT efter finalen.

Men alla hade inte Lundvik som favorit. Fråga bara hans fyraåriga dotter. Dagen efter segern berättar han för Expressen om det minst sagt lustiga samtalet han hade med sin dotter Naomi.

– Mellan alla intervjuer i dag hann jag med att facetima några minuter med barnen, en episk händelse är att Naomi, min dotter, sa ”jag älskar dig, men jag hejade faktiskt på Arvingarna”. Det måste vi reda ut till veckan, skrattar artisten.

FOTO: SVT/Stina Stjernkvist

John Lundvik blir historisk i Eurovision song contest

Nu får John Lundvik några månader på sig att lyckas övertyga sin dotter om att rätt låt vann. För i maj är det dags för Eurovision song contest. Och där kommer han faktiskt möta sig själv. I och med segern i Melodifestivalen blev John Lundvik historisk, då han är den första artist som går upp mot ett Eurovisionbidrag som den själv skrivit.

John Lundvik ligger nämligen bakom Storbritanniens bidrag.

– Det är så svårt för att jag skrev ”Bigger than us” som min låt till att börja med. Men tillsammans med SVT sa vi ja till ”Too late for love”. För den känns som ett steg två i min artistkarriär, sa John Lundvik tidigare till Nöjeslivet.

– Jag tror någonstans att i Eurovision är de nog ganska jämna. Man har sett rent historiskt pampiga ballader som har gått väldigt bra. Men ja, de kanske är redo för en gospelpop.

Vilken härlig dotter! Håller du med henne? Skriv i kommentarsfältet vem du tycker skulle ha vunnit Melodifestivalen.