Drängarna-sångarens fina hyllning till sin bortgångna mamma – detaljen tittarna missade i Melodifestivalen 2020: ”Hon är med oss”

Han visar sina bara armar för hela svenska folket.

Nu berättar Drängarnas frontman Magnus ”Rock-Mange” Olsson, 45, om hyllningen till familjen på scen i Melodifestivalen 2020.

Drängarna tog sig vidare till Andra chansen i Melodifestivalen 2020 efter deltävlingen i Luleå.

På lördagen kvalar de med sitt bidrag ”Piga och dräng” i Eskilstuna. För motståndet i duellen står Mendez feat. Alvaro Estrella med bidraget ”Vamos Amigos” – och en av dem kommer alltså att nå Friends Arena.

LULEÅ 20200215 Drängarna framför låten Piga och dräng under lördagens deltävling tre av melodifestivalen i Coop Norrbotten Arena i Luleå. Foto: Pontus Lundahl / TT

– Jag känner honom inte, men han är skitbra och en etablerad artist. Det kan gå vilken väg som helst, säger ”Mange” Olsson som är sångare i Drängarna sedan 2011.

”Om Mendez går vidare tar vi en bira och firar med honom”

Finalen är nu nära – men Drängarnas frontman menar att bandet inte blir besviket om de skulle missa den.

– För oss är det en seger ta oss till Andra chansen bara, vi kommer inte bli besvikna. Vi tycker bara det här är kul. Om Mendez går vidare så tar vi en bira och skålar och firar med honom, säger ”Rock-Mange” till Nöjeslivet.

Det var efter sista deltävlingen förra veckan som SVT presenterade duellerna – och det stod klart att Drängarna skulle möta Mello-veteranen Mendez som även var med förra året.

LULEÅ 20200213 Gruppen Drängarna som tävlar med låten ”Piga & dräng” under första repetitionen med artisterna som deltar i deltävling tre av Melodifestivalen i Coop Norrbotten Arena i Luleå. Foto: Pontus Lundahl / TT

I tv-rutan får tittarna se sångarens bara armar, och dessa pryds av flera tatueringar.

Nu berättar Mange vad som ligger bakom dessa – och det handlar bland annat om en hyllning till familjen.

– På ena armen har jag tatueringar från 90-talet, tribal tatueringar och döskallar. Jag tycker det är ett väldigt häftigt motiv. Och så har jag stjärnor. Jag älskar stjärnor. Sen har jag tatuerat in min frus namn Viktoria på ett ställe. Och så har jag tatuerat in ett evighetstecken efter min bortgångna mor Margaretha som gick bort 2001.

Mamma kommer vara med er i tanken på lördag?

– Ja, hon är med oss.

Drängarnas stöd på plats i Eskilstuna i Andra chansen

På plats kommer Drängarna få stöd av sina egna familjer, och Mange hoppas också från stöd från vänner.

– Det betyder jättemycket givetvis, att ha Viktoria och ungarna där. Detta är fantastiskt, och det största tror jag i min dräng-karriär, så det hade varit väldigt tråkigt om de inte var där. Även om jag gör det här och är borta mycket, så är de med i cirkusen, säger Mange.

PIGOR & DRÄNGAR – Drängarna möter Mendez i Andra Chansen! Duell 4.Eskilstuna lördag 29 februari! RÖSTA PÅ OSS!🎻🎻🎻🎻🎻🎻🎻🎻🎻🎻🎻🎻🎻🎻🎻🎻

Gepostet von Drängarna am Samstag, 22. Februar 2020

För Drängarna väntar en turné efter Melodifestivalen – och de kommer gärna tillbaka till tävlingen i framtiden.

– Om du frågar spontant så säger jag givetvis ja. För det har varit kul, men väldigt hektiskt. Jag har en 23-årig son sen ett tidigare förhållande och han ringde en dag och frågade ”lever du?”. Då hade han inte hört något från mig på åtta dagar… Det sliter att vara med i Mello. Jag kan tänka mig om man är singel och bor i en etta i Göteborg att det är annorlunda. Men jag är 45, har tre barn, fru, gård och ett vanligt liv att ta hand om hemma. Då krävs det mer av en. Men det är klart man vill vara med, säger Mange.

”Kan sätta min högra arm på att vi inte går till Eurovision”

Han berättade för sonen att schlagerfesten förmodligen skulle pågå som längst till finalen i början av mars. För till Eurovision – dit tror han inte att de kommer.

Mot nya äventyr lörd 15 februari Luleå Mello!🎻🎶🎤🎸🤩

Gepostet von Drängarna am Freitag, 6. Dezember 2019

– Jag sa till honom att den här cirkusen är slut senast 8 mars (dagen efter finalen, reds anm.). Jag kan sätta min högra arm att vi inte går till Rotterdam, för Drängarna i Rotterdam vill de nog inte ha. Att jag var ledsen att jag inte hört av mig, och att han kan lyfta luren själv närsomhelst. Vi tog det med skratt. Han följer oss på tv med grabbgänget, när de har förfest.

Vad tycker du om Drängarnas bidrag i Melodifestivalen? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!