Edward Bloms regelbrott – mitt i Melodifestivalen 2018: ”Dumt och oförskämt”

Edward Blom lyckades inte ta sig vidare i Melodifestivalen 2018. ”Livet på en pinne”-sångaren slutade på femte plats i den första deltävlingen i Karlstad på lördagen.

Gastronomen hade varit väldigt nervös inför sitt stora framträdande i SVT, men var nöjd efteråt.

Både med sin insats – men kanske framför allt för regelbrottet som han kom undan med mitt under direktsändningen.

Youtube

Så här såg det ut på Melodifestivalscenen i lördags när gastronomen och tv-personligheten Edward Blom överraskade tittarna med sitt bidrag ”Livet på en pinne” – en 1920-talsdoftande kuplett som nästan lyckades ta sig vidare i tävlingen, men föll på målsnöret.

Bloms nummer hade varit en stor snackis inför den första deltävlingen. Med sig på scenen hade han dansare som var utklädda till olika maträtter.

Youtube

Men nu avslöjar Edward Blom att han lyckades med en kupp mot SVT – som bröt mot public service-kanalens egna regler.

Det hela utspelade sig i greenroom under själva omröstningen – efter att Edward Blom framfört sin sång i arenan. Tillsammans med sin fru Gunilla Kinn Blom lyckades han smuggla in alkohol när det var dags för avgörandet.

”Mycket nöjd med min & Gunillas mellokupp. Man får inte ta in alkohol på arenan & i Green Room där man sitter under röstning får man bara vatten – kranvatten!!!”, skriver Edward Blom på sin Instagram.

Livsnjutaren Blom nöjde sig alltså inte med kranvatten, och under direktsändningen kunde tittarna se hur Blom och hans låtskrivare hade champagneglas i greenroom.

”Gunilla köpte champagne & -glas i Karlstad smugglade in och lyckades smussla över till mig under förevändning att hon gav mig en kram. Så här sitter jag, Kent och Thomas och skålar i Bollinger. (Flaskan dock väl gömd i min ficka)”, avslöjar Edward på sin Instagram.

Tittarna verkar vara splittrade över detta tilltag.

”Usch. Så dumt och oförskämt”, skriver en person i kommentarerna.

”Alkoholromantik känns ju inte 2018”, tycker en annan person.

Vad tycker du om Edward Bloms tilltag? Skriv gärna en kommentar.