Efter 30 år tillsammans – nu avslöjar Arvingarna ärliga relationen till varandra

Tre decennier tillsammans, arton album och ett nittonde på gång, kan man tycka att man borde känna varandra utan och innan.

För Arvingarna har det under våren blandats mellan tårar, bråk men framförallt glädje.

Nu avslöjar de hur deras relation verkligen är.

Arvingarna, killarna från Partille utanför Göteborg gick i sina pappors fotspår och valde musiken. När Casper Janebrink, Kim Carlsson, Lars ”Lasseman” Larsson och Tommy Carlsson gick samman, har de under åren skrivit musikhistoria.

Som en av landets allra populäraste dansband har de tagit sig in i svenska folkets hjärtan med ”Elouise” som i år firar 26 år.

I 30 år har de fyra medlemmarna hållit ihop och ser sig själva fortfarande vara starka tillsammans.

– Det är en väldigt lång tid så det känns jättebra att det är fortfarande vi fyra. Vi planerar ju att fortsätta köra på i minst 30 år till. Det är fortfarande roligt att spela ihop och extra roligt i samband med vårt jubileum i år, säger Lars ”Lasseman” Larsson, gitarrist och sångare i bandet.

View this post on Instagram

Coola killar????#arvingarnaexclusive #casinocosmopol

A post shared by Arvingarna (@arvingarna) on

Musiken finns i blodet

Och det är musiken från deras familjer som har satt prägel på deras musikintresse.

– Det är ju ifrån våra föräldrar som vi har fått musiken ifrån. Vi har lärt oss från dem hur man klarar av det, säger Lasseman.

Lasseman är son till Lasse Larsson, tidigare klaviaturspelare i Streaplers, och kusin till Anders Larsson, som tog över i Streaplers efter sin farbror. Tommy och Kim är bröder och söner till Hasse Carlsson, sångare i Flamingokvintetten.

Casper Janebrink är son till  Dennis Janebrink, basist i Flamingokvintetten. Han har även en halvbror, Christopher Janebrink, som spelar trummor i det svenska dansbandet Glennartz.

”Är som ett äktenskap”

Men att ha jobbat tillsammans i 30 har har också satt sina spår.

– Vi är fyra olika personligheter. Vi har lärt oss hur alla är och hur man ska ta olika situationer. Det är inte 30 år där vi alla har varit glada på varandra hela tiden. Men någonstans hittar man tillbaka till varandra och fått förlåta en del. Det är som ett äktenskap, säger Lasseman.

Sångaren Casper Janebrink har tidigare berättat i intervjuer om bandets heta diskussioner genom åren.

– Det är klart att vi varit förbannade, slagit varandra på käften och brottats i bussen när vi levde så extremt mycket med varandra. I ett band finns det ingen chef, utan det är majoritet som gäller. Alla har olika uppfattningar om allt, har han tidigare sagt till GT.

Privata skiljs från jobbet

Med åren har också livet förändrats. Alla fyra har numera barn och familjer vilket gör att det privata har skiljts åt från jobbet.

– I början var det mycket semestrar ihop men det blir inte så mycket längre. Man har fått barn i olika åldersgrupper som vill göra annat. Nu har man ett mer familjetänk.

Efter 30 år tillsammans, har det inte alltid varit en dans på rosor. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Egen krogshow i höst

Efter Melodifestivalen väntas Diggiloo-turné för bandet och senare i höst väntas en egen krogshow i Göteborg.

– Det är inte offentligt ännu var det blir i Göteborg men det blir en härlig sammanslagning av vår karriär, säger Lasseman.

Underbart att ni hängt ihop i 30 år, vi skulle inte kunna tänka oss något annat! Tryck på gilla-knappen om du uppskattar Arvingarna.