Efter alla år – nu talar Andreas Johnson ut om Carolafiaskot i Melodifestivalen: ”Jävla cirkus”

2008 var året då allas ögon var på Melodifestivalen och på Carola och Andreas Johnson. Trots en mycket erfaren duo, tog de sig inte till finalen, vilket chockerade svenska folket och skapade rubriker.

Idag ser Andreas Johnson tillbaka på händelsen och beskriver det som ett ”gigantiskt mediadrev”.

– Vi var någonstans naiva men detta var rätt absurt, säger Andreas Johnson till Nöjeslivet.

Det blir sjunde gången för numera Melodifestival-veteranen Andreas Johnson i lördagens deltävling. Han har hits bakom sig som ”Sing for me” och ”A little bit of love”. Men ett år väcker särskilt starka minnen.

Till många människors förvåning ställde Andreas upp tillsammans med Carola i Melodifestivalen 2008 med låten ”One love”. Bidraget tog de vidare till Andra chansen där de mötte Nordman.

Carola och Andreas Johnson väckte stor uppmärksamhet när de medverkade i Melodifestivalen. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Trots förhandstippning och storfavoriter inför tävlingen vann Nordman duellen och Carola och Andreas fick se sig besegrade.

Efter duellens slut väckte händelsen stor uppmärksamhet i media, något som Andreas nu ser tillbaka på med ilska.

– Carola hade vunnit två år innan och vi gick in för detta att det skulle bli superkul ihop. Men det blev ett gigantiskt mediadrev. Vi var någonstans naiva men detta var rätt absurt, säger Andreas Johnson till Nöjeslivet.

”De såg en spricka i fasaden”

Enligt Andreas var det främst Carola som fick ta det tyngsta lasset efter deras förlust i Andra chansen.

– När vi gick vidare till Andra chansen kände vi att det kommer hända mycket. Det kokade och uttalanden kom kors och tvärs. Carola var bortrest mellan deltävlingen och Andra chansen men hon hade fem, fyra löpsedlar under den här tiden. Alla tidningar hängde på och det blev en massgrej, säger Andreas Johnson och fortsätter:

– Massa människor hängde på och folk yppade sig. De såg en spricka i fasaden. Vi började väldigt naivt men det var inte lika roligt på slutet. Vi hade fått support – fem plus i pressen så fallet blev ännu tyngre, säger han.

Andreas Johnson berättar för Nöjeslivet om ”mediadrevet” och hur det spårade ur. Foto: Pressbild

”Är det EU-val vi pratar om eller?”

Hysterin menar Andreas Johnson blev till ett läge mellan två lag.

– Folk vände sig för eller emot, är det EU-val vi pratar om eller? Till slut fick ju även journalisterna upp ögonen för vad som händer med svenska folket då vi hade mycket stöd i början, säger han.

”Vilken jävla cirkus”

I dag ser Andreas Johnson tillbaka på tiden med en lättare inställning.

– Jag kan bara se tillbaka på det här och tänka: ”vilken jävla cirkus”, vi kom ur det där rätt så bra. Tänk att vi fick vara med om det, det är ju trots allt schlagerhistoria.

I dag kan Andreas Johnson se annorlunda tillbaka på medverkan i Melodifestivalen. Foto: TV4/Youtube

Relationen med Carola är i dag fortsatt bra.

– Vi är vänner. Det var länge sedan vi träffades men vi pratar i telefon ibland eller skickar sms. Hon har ett hektiskt liv och jag med. Det är snarare min fru Lisa som har bättre kontakt med henne, säger Andreas Johnson.

Kommer du ihåg hur det såg ut? 

Starkt att du orkade ta er igenom detta Andreas och Carola! Tryck på gilla-knappen om du saknat Andreas Johnson i Melodifestivalen!

 

LÄS MER: Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat