Efter Björkmans order – Jon Henrik ratad efter succén

Jon Henrik Fjällgren hade hoppats på att få representera Sverige i Tel Aviv. Men hans rädsla för internationella jurygruppen blev verklighet.

– Jag hade väl känt av att jag inte skulle få jättehöga poäng, säger Jon Henrik till Nöjeslivet.

Han var en storfavorit hos svenska folket, men någon topplacering blev det inte för Jon Henrik Fjällgren. Med kärleksfulla stödet från svenska folket tog han hem en fjärdeplacering. Men hos internationella jurygruppen gick han inte hem.

Istället hamnade han på en sistaplacering och det var en märkbart besviken Jon Henrik Fjällgren som Nöjeslivet mötte strax efter livesändningen var slut.

Jon Henriks rädsla besannades under stora finalen. Foto: Claudio Bresciani

– Det känns bra. Jag är trött och sliten. Men jag har fått mycket energi från publiken ikväll och de som röstat och svenska folket som gett mig mycket kärlek, säger Jon Henrik till Nöjeslivet.

Känner du dig besviken?

– Nej jag tycker jag ska vara stolt över det jag har gjort ikväll.

Jon Henrik: ”Jag hade väl känt av att jag inte skulle få jättehöga poäng”

I fjol berättade schlagergeneralen Christer Björkman om instruktionen till de internationella jurygrupperna:

– Det är deras enda uppdrag. Det är den enda instruktion de får: ”Vilken av de här låtarna tror ni kommer placera sig bäst i Eurovision Song Contest?”, sa Christer Björkman till Expressen.

Detta var något som upprepades av programledarna i lördagens direktsändning när juryns poäng avslöjades.

I tidigare intervju med Nöjeslivet berättade Jon Henrik om rädslan över att tappa röster från Internationella juryn, något som han nu fick sin rädsla bekräftad under lördagskvällen.

– Jag hade väl känt av att jag inte skulle få jättehöga poäng. Det var så jag tänkte och det är säkert så det kommer bli. Men jag fick ju lite poäng av några länder, säger Jon Henrik.

Varför han inte fick högre poäng, har han inte någon aning men för Nöjeslivet berättar han om hur han istället vill fokusera på det positiva.

– Jag ska känna mig stolt över det jag har gjort och att det gick bra för John för han är vinnaren. Det är jag väldigt glad över. Han har en bra låt och en god person, säger Jon Henrik till Nöjeslivet.

Jon Henrik var märkbart besviken efter lördagens final. Foto: Henrik Montgomery/TT

Jon Henrik om kärleken till fansen efter stödet

Men viktigaste av allt är stödet och kärleken från svenska folket.

– Jag är så tacksam för mina fans som jag har som har följt min resa och stöttat mig, i vått och torrt. Jag älskar dem väldigt mycket och de är de finaste jag har. Utan dem hade jag nog varit väldigt långt ner i placeringen ikväll, säger Jon Henrik.

Jon Henriks besked om Mello

Om det blir någon mer Melodifestival, är han starkt tveksam till.

– Det är någonting jag har tänkt på innan jag var med i Mello i år. Sen var skivbolaget väldigt intresserade och ville göra det. De tyckte jag skulle prova igen. Då gjorde jag det, säger Jon Henrik till Nöjeslivet.

Vi hoppas att vi får se dig snart igen i Mello, du var fantastisk! Tryck på gilla-knappen för att skicka kramar till underbara Jon Henrik!