Efter familjetragedin – Nanos svåra kamp bakom scenen inför finalen: ”Vill vara ensam och instängd”

Mitt under Melodifestivalen fick Nano chockbeskedet. Brodern hade skadat sig i en olycka. Då ställde Nano genast in, men under torsdagens presskonferens fanns han åter på plats igen.

– Jag har pratat med min bror som tycker jag borde ge mig ut igen och komma tillbaka, säger Nano till Nöjeslivet.

Nano tog sig till Andra chansen förra veckan i Nyköping med sin ”Chasing rivers”. Men det var lite som Sverige fick se av Nano under den veckan förutom framträdandet.

Artisten stämde nämligen in alla åtaganden förutom Melodifestivalen, vilket gjorde att han inte medverkade på presskonferensen för Andra chansen.

Nu inför finalen är Nano återigen på plats och möter media. För Nöjeslivet berättar han om den senaste tidens turbulens.

– Jag mår bra, det gäller att försöka vara positiv och hitta allt som är positivt i livet. Så jag försöker hålla fast vid det, säger han till Nöjeslivet.

Nano ställde akut in åtaganden efter familjetragedin. Foto: Wikkimediacommons/AnnCatrin Blyckerts

Stöttningen från brodern

Det var under Andra chansen som Nano fick beskedet att hans bror skadats i en olycka, något som gjorde att han drog sig tillbaka.

– Jag kände att det var väl bra att nu bemöta media efter det som hänt. Jag har pratat med min bror som tycker jag borde ge mig ut igen och komma tillbaka, säger Nano till Nöjeslivet.

Men att vara med i Sveriges största underhållningsprogram samtidigt som familjelivet har fått sig en törn, har skapat blandade känslor.

– Jag tror att det är såna här tillfällen som när man vill vara ensam och instängd i rummet, som det är viktigt att man ger sig ut och krigar. Det är så man skapar ett starkt psyke och livet är så. Livet är orättvist och det går upp och ner, men det viktigaste är att komma tillbaka snabbt och inte fastna, säger Nano till Nöjeslivet.

Nano om Mello: ”Bra för mig att få sjunga ut det jag känner och tycker”

Och förståeligt nog kommer det bli mycket känslor under finalen.

– Det är nog bra för låten och bra för mig att få sjunga ut det jag känner och tycker. Sen får jag så mycket av att stå på scenen med energi och kärlek så att jag orkar med vardagen och kan kriga vidare, berättar han.

Det blir känslosamt under finalen, berättar Nano. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Har du hunnit ladda om?

– Det var snabbt hem en och en halv dag men nu känner jag låten så bra, så det känns skönt. Nu gäller det bara att tackla presskonferenser och hålla huvudet högt, säger Nano till Nöjeslivet.

Så har SVT stöttat Nano

Mitt i familjetragedin vill Nano lyfta fram allt stöd som han har fått.

– Det betyder allt. Jag har fått extrem förståelse och massa kommentarer. Management, skivbolag, SVT, allihopa har haft bra respekt vilket har gjort att jag kan genomföra detta också.

Hur har SVT stöttat dig i detta?

– De har gjort det så lugnt och skönt som möjligt. De har gett mig mycket egentid som möjligt. Jag har inte behövt gå på förfester och efterfester. Jag har kunnat få ta min tid på rummet och bjudit upp folk som vill hälsa på. Jag har fått komma bort lite, säger Nano.

Nano om sonen som medverkar i hans nummer: ”precis som jag var när jag var liten”. Foto: Jessica Gow/TT

Nano om sonen: ”Precis som jag var när jag var liten”

På plats i Friends arena kommer sambo, barnen och syster finnas på plats.

Nanos son som även är med i sin pappas nummer, kommer få se sig själv igen på storbildskärm.

– Han var väldigt glad och stolt förra gången och jag är extremt stolt över honom. Han är egentligen en sån person som inte vill prata med andra han känner då han är väldigt introvert. Precis som jag var när jag var liten, säger Nano och fortsätter:

– Han sa till mig ”det är mitt fel att du tog dig bara till andra chansen”, jag sa att nej ”det är tack vare dig som vi tog oss hit”. Det gäller att pusha honom och så är det lite känsligt när man blandar in familj i såna här sammanhang.

Starkt att du orkar köra vidare ändå Nano! Tryck på gilla-knappen för att skicka stöd och styrka till Nano inför finalen!