Efter Hanna och Liamoos intima gest på scenen – nu svarar de på kärleksryktena: ”Mycket hemligheter”

Under torsdagens presskonferens gjorde storfavoriterna Hanna Ferm och Liamoo en kärleksfull entré. De gick hand i hand fram till pressen som väntade vid scenen och log stort mot varandra.

Men huruvida om det är en kärleksgest är de förtegna om.

– Det är mycket hemligheter, säger Liamoo till Nöjeslivet.

Redan innan de knep finalplatsen i Malmö var de favorittippade. Nu har Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen och Hanna Ferm tagit sig vidare till stora finalen i Solna på lördag.

Sedan deltävlingen har deras låt ”Hold you” streamats snart två miljoner gånger, något som artisterna har svårt att ta in.

–  Det är lite som att samtidigt vinna, och att det går bra för låten även efter programmets slut, säger Liammo till Nöjeslivet.

Hanna Ferm och Liamoo gjorde ett känslosamt framträdande i Malmö med ”Hold you”. Foto: Stina Stjernkvist /SVT

Tillsammans med deras fantastiska resa har också kärleksryktena alltid följt med dem och under torsdagens presskonferens fick de nytt liv igen.

Inför pressen stegade Hanna Ferm och Liamoo in på scenen hand i hand, stort leende mot varandra när de skulle fotograferas.

När Nöjeslivet efteråt får prata med artisterna om gesten var av kärlek duckar de frågan.

– Men det kan man väl också göra med sina vänner?, säger Hanna Ferm och skrattar.

Relationen har vuxit

Men de båda kan inte förneka att deras relation har vuxit under tiden i Melodifestivalen.

– När man jobbar med såna saker som Idol och Melodifestivalen tillsammans så lär man känna varandra väldigt snabbt, säger Liamoo till Nöjeslivet.

Hanna och Liamoo gjorde en uppmärksammad duett när Hanna tävlade i Idol 2017. Det var också där kärleksryktena började spridas.

– När vi skulle göra duett, då var det bara du, jag mikrofoner och en spegel typ. Då är det inte bara att köra numret. Då frågar man saker om varandra var man kommer ifrån och så vidare. Då blir det samtidigt bättre när man vet vem man sjunger med på scenen, berättar Liamoo för Nöjeslivet när han ser tillbaka på första mötet med Hanna.

”Det blir personligt vilket gör det extra pirrigt”, säger Hanna Ferm till Nöjeslivet om att uppträda med Liamoo .Foto: Johan Nilsson / TT

Hanna Ferm: ”Känns lite läskigt”

Under numret är det också en hel del känslor i luften, något som gör att ingenting hålls tillbaka.

– För mig är det i alla fall så att jag uttrycker allt på scenen. Det är klart att det känns lite läskigt också men det är ju därför man gör det också. Det blir personligt vilket gör det extra pirrigt. Samtidigt är det just det som jag älskar med musiken att man kan uttrycka alla känslor man har och att man har en plats att visa upp det på, som man aldrig riktigt kan säga bara med ord, säger Hanna Ferm till Nöjeslivet.

Liamoo: ”Mycket hemligheter”

Och det är självklart att deras relation har vuxit under deras musikaliska resa.

Vad vet ni nu om varandra som ni inte visste innan?

– Det är mycket hemligheter, säger Liamoo till Nöjeslivet och fortsätter:

– Jag känner att du inte är en bekant utan jag kan ju säga att jag verkligen känner dig. Det är inte många man kan verkligen säga det om, sådär personlighetsmässigt, säger Liamoo och vänder sig mot Hanna.

Wow ni var så fantastiska tillsammans på scenen! Vi längtar tills vi får se mer av er igen!