Efter skrällen – nu avslöjar Mohombi sin hemliga fördel i Melodifestivalen: ”Tänker på det hela tiden…”

I första deltävlingen skrällde han sig vidare direkt till final tillsammans med Wiktoria.

Nu gör sig Mohombi redo för finalen och hans hemliga knep i rockärmen tror han kan va en stor fördel i finalen.

Att Mohombi, den svenska världsartisten skulle gå vidare direkt till finalen var en skräll för många. Trots att han jobbat med stora välkända namn, var det få som hade riktigt bra koll på honom som artist, berättade Mohombi för Nöjeslivet inför deltävlingen.

Men nu har allt vänt.

När Nöjeslivet når Mohombi bara dagar innan finalen, har mycket förändrats enligt artisten själv.

– Det vågar jag tro. Jag blir mer igenkänd på stan och folk säger de ska rösta och ger mig otroligt sköna peppningar. Vad jag tror har hänt hemma är att många har lyssnat på min låt i många år men har inte haft koll på hur jag ser ut. Men nu med Mello har det blivit en chans för svenska folket att lära känna mig och vem jag är, säger Mohombi till Nöjeslivet.

Mohombi om sin hemliga fördel i finalen. Foto: Pressbild

Mohombi om hemliga fördelen: ”Tänker på hela tiden”

Och att svenska folket har fått lära känna Mohombi under Mello resan är en viktig del för att öka chanserna att vinna hela tävlingen.

Men den viktigaste och största fördelen enligt artisten själv, är just hans internationella karriär.

– Det är en fördel som jag tänker på hela tiden. Om svenska folket skulle välja mig till Eurovision tror jag att jag har ett försprång och goda chanser att lyckas där.

En annan fördel menar Mohombi är Melodifestivalen som tävlingsmoment.

– Det känns lite grann som att Mello är ett fenomen som gör att allt blir nollställt i tävlingen. Det man har gjort i sitt förflutna blir nollställt och alla har lika förutsättningar. Vi har sett stora artister i Sverige som det inte gått bra för, så det kan gå lite hursomhelst, säger Mohombi till Nöjeslivet.

”Dags att satsa allt”

Att vinna hela tävlingen på första försöket skulle vara en dröm som går i uppfyllelse.

– Det är en dröm sedan bardomen som hela tiden legat och grott. Nu känns det som att det är dags att satsa allt, säger Mohombi.

Så ändrar han numret

Inför finalen planerar han inte att ändra något i sitt nummer, men han medger att numret i sig är svårt tekniskt.

– När jag fick se framträdandet efter deltävlingen så kände jag direkt att jag kunde göra bättre. Samtidigt var jag bara glad över att även om man känner så, tog man sig ändå till finalen och det är en välsignelse på något sätt, säger Mohombi och fortsätter:

– Jag har ju ett väldigt komplex nummer. Det blir mer komplicerat för att det ska se snyggt ut. Men jag försöker känna mig avslappnad, säger Mohombi.

Härligt att du känner att du fått ett erkännande även hemma i Sverige! Tryck på gilla-knappen om du hejar på Mohombi i finalen!