Efter svenska folkets kärlek – nu avslöjar Nano tuffa motgången: ”Jag har fått kämpa…”

Han snuvades på vinsten för två år sedan med favorittippade låten ”Hold on”. Efter tävlingen följde en tung tid för Nano, men nu har han hittat tillbaka till sig själv och Melodifestivalen.

– Det känns lite som en revansch, säger Nano till Nöjeslivet.

Det var ett tajt race mellan Robin Bengtsson och Nano 2017 när de kämpade om att ta hem vinsten i Melodifestivalen. Efter folkets röstning stod det klart att det svenska folkets hjärtan slog för Nano, men den internationella juryn gav Robin Bengtsson vinsten och han fick representera Sverige i ”Eurovision song contest”.

Sedan dess har det varit lugnt för Nano – fram tills nu.

– Det känns lite som en revansch men framförallt väldigt kul. Det känns som en comeback musikaliskt att få återvända till ”mellolivet” ur så många aspekter, säger Nano till Nöjeslivet.

Nano återvänder till Melodifestivalen efter succén 2017. Foto: Jessica Gow/TT

”Alla ville ändra på mig”

Men med framgången kom också motgångar. För Nöjeslivet berättar Nano om hur han snart efter succén i Melodifestivalen, ”tappade bort sig själv”.

– Många drog i en och ville ändra min musik. Alla ville ändra på mig och jag tappade bort mig själv. Det var första gången jag var med om något liknande, men nu är det ”gör om gör rätt”.

Och att inte tappa bort sig själv igen, är något som Nano inte vill uppleva igen.

– Jag står alltid på mig när det gäller musik eftersom det ska kännas bra i magen, men nu är jag tillbaka med något jag står för. Nu är jag ännu mer bekväm och vet som komma skall. Det känns lugnare i kropp och själ, säger Nano.

Nano återvänder till Melodifestivalen för en revansch. Foto: Pressbild

”Största som hänt mig sedan mina barn kom”

Men stödet från svenska folket har varit en viktig del i att Nanos comeback i tävlingen.

– Det betydde väldigt mycket att folket röstade mest på mig förra gången. Jag var absolut inte beredd på det. Att vara med i Melodifestivalen är det största som hänt mig sedan mina barn kom. Jag har fått kämpa mycket speciellt när man inte har ett namn och söker bekräftelse, säger han.

För de som gillade bidraget ”Hold on” 2017, kommer inte bli besvikna med årets ”Chasing rivers”.

– Jag är otroligt stolt över låten och fansen som gillade min tidigare Mello-låt kommer gilla ”Chasing rivers”, säger Nano.

Nano möter även vännen Mohombi i Melodifestivalen. Foto: Pressbild

”Var en chock att han skulle vara med”

I tävlingen får han även möta sin barndomsvän Mohombi som Nöjeslivet tidigare berättat om.

Men att han skulle möta just sin vän i tävlingen, visste inte Nano om förrän en kort tid sedan.

– Det var en chock att han skulle vara med. Vi fick ju inte avslöja för någon om medverkan i tävlingen förrän de sa att det var okej. Men jag trodde jag skulle lyckas få reda på det tidigare, men han lyckades hålla det hemligt.

Det blir ett speciellt kärt återseende speciellt när vännerna sällan har tid att träffas.

– Jag hälsade på honom för sju månader sedan men det är sällan vi hinner snacka med varandra då vi båda har fullt upp, säger Nano.

Så kul att se dig tillbaka i tävlingen Nano! Tryck på gilla-knappen om du saknat Nano i Melodifestivalen!

Läs mer: Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat