Eva Rydberg slår tillbaka mot SVT – efter åldershånet i Melodifestivalen: ”Aldrig förstått”

Jämförda med regalskeppet Vasa i direktsänd tv inför miljontals tittare.
Efter ålderskämtet i Melodifestivalen – nu ger artistduon Eva Rydberg och Ewa Roos sin syn på orden.
– Jag tycker inte att det är kul, säger Rydberg uppger Expressen.

De tog sig hela vägen till Andra chansen – men i kvalet till finalen i Melodifestivalen 2021 föll Eva Rydberg och Ewa Roos.

Bidraget ”Rena rama ding dong” föll i matchen mot Clara Hammarströms ”Behöver inte dig i dag”.

Vännernas bidrag i årets schlager har trots utslagningen blivit en stor hit på nätet – och till och med fått en tysk översättning. På äldreboenden och förskolor och arbetsplatser runtom i landet dansas det till den dansvänliga sången.

– Det är helt galet att den har satt sig så fruktansvärt. Vi trodde aldrig att det skulle gå så här långt. Vi trodde inte vi skulle komma med i Melodifestialen. Vi trodde inte att vi skulle gå vidare och vi tror inte att vi ska gå till final heller, säger Eva Rydberg till SVT.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Melodifestivalens äldsta duo 2021 fick också se sig själva bli föremål för ett litet skämt från SVT:s sida i Andra chansen. Programledaren Shirley Clamp fyrade av en pik i riktning Eva Rydberg, 77, och Ewa Roos, 71.

Clamp refererade till regalskeppet Vasa som sjönk utanför Beckholmen i Stockholms inlopp på sin jungfruresa 10 augusti 1628 och jämförde med ”Evorna” i sändningen.

– Tänk vad de har gjort för svensk underhållning och tänk vad mycket de har varit med om i sina liv, de kan ju sitta där och prata bara: ”var var du när Vasaskeppet sjönk”. Dessa livserfarenheter. Wow, sade Shirley Clamp i Mello-sändningen.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Tidigare i veckan fick damerna frågan om vad de tyckte om skämtet, uppger Expressen.

– Jag tycker inte att det är kul, den humorn har jag aldrig förstått, sa Eva Rydberg samtidigt som hon fyrade av sitt skånska skratt, på en pressträff.

Ewa Roos förklarade samtidigt att hon inte har någonting emot att det talas högt om hennes ålder i programmet – men håller med vännen Rydberg att skämtet inte var så kul.

– Ja, det var väldigt längesedan. Det kanske inte var så roligt, sa Eva Roos på samma pressträff.

Vad tycker du om Melloshowen i år? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och dela vidare!