Ewa Roos kamp bakom kulisserna i Melodifestivalen 2021: ”Det gör så ont”

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Dansshowen tog Eva Rydberg och Ewa Roos vidare i Melodifestivalen 2021.
Samtidigt fick Roos trotsa smärtorna på scenen.
– Jag ska röra på mig och det är inte farligt, det är tvärtom, har du artros så ska du röra på dig, säger Roos till Aftonbladet.

Glitter, humor, skönsång – och en massa dans!

Eva Rydberg och Ewa Roos bjöd tv-publiken på en riktig show med bidraget ”Rena rama ding dong” i Melodifestivalens andra deltävling 2021. De båda rutinerade och folkkära artisterna och skådespelarna applåderades av tittarna som skickade duon vidare i tävlingen.

Dans, sång, humor – och massor av glädje. Det bjöd Rydberg & Roos på och belönades av svenska folket. Stina Stjernkvist/SVT

Eva Rydberg, 77, bjöd bland annat tittarna på ett ordentligt högt danssteg, och vännen Roos hade också en avancerad danskoreografi till den glädjefyllda schlagershowen. Inför avgörandet berättade den Boråsfödda stjärnan för Aftonbladet att Rydberg med sin rutin inom området skulle nå högre med sina imponerande danskickar.

– Men för mig, jag ska försöka göra de här rörelserna, jag blir ju galen, kommer inte ihåg nånting till slut och med min grava artros som jag har också. Det gör så ont, det är hemskt, säger Roos till Aftonbladet.

”Wow, min vän!” De ropades vidare som ett av två bidrag till andra chansen och förvåningen var total för ”Evworna” i direktsändning! Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Ewa Roos: ”Har du artros ska du röra på dig”

Bakom kulisserna visste Roos exakt vad som gällde för att ta sig an artrosen inför direktsändningen som sågs av miljontals tv-tittare.

– Smärtan? Det är Alvedon som gäller. Och det hjälper ju inte. Du kan inte hålla på och spruta in kortison och massa skit i knän och så där. Det ska du inte göra när du har de här grejerna, säger Ewa Roos, 71.

I stället hade ”Vilken härlig dag”-sångerskan ett riktigt segerrecept mot smärtorna – att dansa ännu mer.

– Jag ska röra på mig och det är inte farligt, det är tvärtom, har du artros så ska du röra på dig. Så är det, säger Roos till Aftonbladet.

Ewa Roos lättnad efter att ha klivit av scenen i schlagern. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Trots artrosen gick det som bekant som en dans för Roos – som tillsammans med Eva Rydberg kunde fira avancemanget bakom kulisserna i Melodifestivalen!

Efteråt förklarade de båda folkkära artisterna på presskonferensen att de skulle fira avancemanget i tävlingen med sömn och vila.

Nu får de ladda om inför Andra chansen lördag 6 mars – då Rydberg och Roos ska kvala igen för möjligheten att nå den stora finalen en vecka senare.

Stor glädje bakom kulisserna! Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Stort grattis säger vi till alla artister som gick vidare!

Vad tyckte du om Eva och Ewas show? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och dela vidare!

Exit mobile version