Gjorde storsuccé i Idol med intim duett – nu svarar de på uppmärksammade ryktet: ”Vi får hoppas”

För han är det andra gången i Melodifestivalen, för henne är det debut. På lördag är det dags för Hanna Ferm och Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen att ta plats i andra deltävlingen.

Båda slog igenom i ”Idol” och det är mycket nerver som står på spel.

– Förra gången blev det värsta pressen för mig och nu vet jag att oddsen bestämmer ingenting, säger Liamoo till Nöjeslivet.

 

 

MALMÖ 20190208 Hanna Ferm & Liamoo framför bidraget Hold You under genrepet inför Melodifestivalens deltävling två i Malmö Arena på fredagen. Foto: Johan Nilsson / TT

Redan 2017 slog de gnistor om Hanna Ferm och Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen. Då var hon deltagare i ”Idol” och fick äran att sjunga med den tidigare Idol-vinnaren. Då sjöng de ”Love me harder” och då började genast romansrykten att spridas.

Men sedan dess har vännerna gjort det klart i ett flertal intervjuer att de är just det – vänner.

Nu gör de en ny duett tillsammans med låten ”Hold you”.

– Sedan duetten i Idol har vi sagt att vi vill göra något ihop. Vi höll kontakten och sen att det blev just Melodifestivalen ihop var en tillfällighet, säger Hanna Ferm till Nöjeslivet.

Liamoo och Hanna Ferm gjorde bejublad duett i Idol. Foto: TV4/Youtube

Jobbar på nervositeten

För Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen, som går under artistnamnet Liamoo är det mycket nervositet inför tävlingen.

– Jag jobbar fortfarande mycket på min nervositet. Jag tänker alldeles för mycket, säger Liamoo till Nöjeslivet.

MALMÖ 20190208 Hanna Ferm & LIAMOO (bidraget Hold You) efter genrepet inför Melodifestivalens deltävling två i Malmö Arena på fredagen. Foto: Johan Nilsson / TT

Hanna Ferm, som är debutant i tävlingen ser fram emot att gå upp på scenen.

– Det är en fin balansgång mellan pirrigt och svinnervös. Jag är både taggad och nojig, säger hon.

Och det är svårt att komma ihåg att Liamoo endast är 21 år och Hanna 18, då de båda redan hunnit med ”Idol” och Liamoo en Melodifestival medverkan.

”Inte direkt från tv-soffan”

Att de båda nyligen kommer från Idol, ser de båda som bara en fördel för Melodifestivalen.

– Det var en väldigt bra skola. Man fick lära sig allting väldigt fort då man gick från okänd till att ställa sig på en scen med massa kameror, säger Liamoo.

– Man kommer inte direkt från tv-soffan. Melodifestivalen har jag alltid följt och när jag var barn mimade jag till låtarna. Det vore mäktigt om någon gjorde det till vår låt, säger Hanna Ferm.

Hanna Ferm och Liamoo är förhandstippade inför lördagens deltävling. Foto: Janne Danielsson /SVT

Liamoo om vinstchanserna: ”Vill inte spekulera”

Enligt flera spelbolag är duon förhandstippade att ta sig vidare från andra deltävlingen, men det är inget Liamoo eller Hanna vill spekulera i.

– Om man heter Liam ska man inte tänka så. Jag försöker hålla tankarna borta och göra detta så bra som möjligt. Vi får hoppas på det bästa. Vi har såklart mål men inga förväntningar. Förra gången blev det värsta pressen för mig och nu vet jag att oddsen bestämmer ingenting. Allting handlar om vad man gör under tre minuter, säger Liamoo.

Så modigt att ställa upp trots stor nervositet! Nu skickar vi vårt stöd till Liamoo och Hanna på vår Facebooksida inför lördagens deltävling.

LÄS MER: Melodifestivalen, TV-tider och resultat

 

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat