Hotet mot Kikki Danielssons show i Melodifestivalen efter fotskadan: ”Balansen får bestämma”

Kikki Danielsson gjorde stor succé i höstens säsong av ”Så mycket bättre”. Efter sina insatser i TV4-programmet har hon hyllats av tittarna, och i november kom ytterligare ett drömbesked för alla Kikki-fans: Schlager- och countrydrottningen gör comeback i Melodifestivalen 2018!

Men när artisten skulle presenteras som en av deltagarna i tävlingen var olyckan framme. På morgonen samma dag bröt foten på tre ställen när hon råkade ramla.

Hon opererades för detta i Stockholm för några veckor sedan, men har fått komma hem och landa i Bollnäs i någon vecka. Där har hon varit fast i hemmet ett tag.

”Nu känns det som om jag vill krypa ur mitt ‘extraskinn’. Har klaustrofobi-känsla innanför gipset”, skriver hon på Twitter.

Om bara sex veckor står hon på Melodifestivalens scen i Karlstad – där den första deltävlingen ska avgöras 2018.

Men frågan är hur Kikki Danielsson påverkas av sin dråpliga skada. Nu ger hon ett nytt besked till fansen och berättar om hur skadan gör att hon kanske måste tänka om med sitt stora framträdande med bidraget ”Osby Tennessee”.

Kikki Danielsson isolerad i hemmet efter olyckan – här är hennes nya besked från sjukbädden

Lördag 3 februari kvalar Kikki Danielsson i den första deltävlingen med bidraget ”Osby Tennessee”. Men schlageräventyret kunde inte ha börjat sämre: I november bröt Kikki foten på tre ställen och tvingades operera. Den gick bra och nu har hon kommit hem till Bollnäs.

Nyligen berättade artisten att hon måste sikta in sig på ett års rehabilitering av skadan – och många fans blev oroliga eftersom Kikki snart ska stå på Melodifestivalens scen. Men Kikki har sedan dess lugnat fansen via sin Twitter-sida där hon också får stöd av fansen.

Nu har hon också berättat om hur skadan påverkar hennes uppladdning inför den stora Melodifestivalcomebacken. Kikki har ju vunnit tävlingen två gånger – med ”Dag efter dag” och ”Bra vibrationer”.

– Har funderat lite på hur jag ska framföra min låt i Mellon. Ska imorgon ta bort stygnen under gipset och sen på med nytt i ytterligare tre veckor. Det blir nog foten+balansen som får bestämma mitt framförande i Mellon, skriver Kikki Danielsson på Twitter.

 

Foto: Twitter/KikkiDee

Hon har i veckan också fått stöd från oväntat håll:

Vi önskar dig god bättring, Kikki! 

Youtube

Dela vidare om du också ser fram emot att se Kikki Danielsson på Melodifestivalens scen i februari!