Ida Redig får hela Göteborg att dansa i Melodifestivalen 2018 – avslöjade sitt hemliga knep innan showen

Ida Redig gör sitt första framträdande någonsin i Melodifestivalen. 30-åringen gick in i tävlingen under kvällens delfinal i Göteborg med låten ”Allting som vi sa”

– Det är svensk pop när den är som bäst. En grymt bra låt som man vill dansa och klappa till och aldrig sluta lyssna på. Det är upptempo, världens bästa låt, sa Redig till SVT inför tävlingen.

”Dags för en riktigt bra..”

När det väl var dags för Redig att ställa sig på scenen gjorde hon det med bravur. Hennes dansanta poplåt fick hela Göteborg att gunga, men hon säger själv att hennes val av musikstil kanske inte kommer räcka hela vägen till finalen.

– Det är A och O i musik för mig att den känns ärlig. För mig är det dags att en riktigt bra svensk poplåt ska vinna Melodifestivalen. Jag har väldigt hög integritet som artist och har alltid proddat och mixat själv kompromisslöst, och folk som lyssnat tidigare kommer inte känna att jag sålde ut mig för att vara med i Melodifestivalen, säger hon.

Inför tävlingen var programledaren David Lindgren sjuk i magsjuka. Men Ida Redig hade ett eget hemligt knep för att slippa bli sjuk.

– Nu har jag bara tre dagar kvar. Jag tvättar händerna hela tiden, och så tränar jag. Det gäller att aldrig sluta träna, säger hon till SVT.

Exit mobile version