John Lundvik avslöjar hemliga segervapnet i Melodifestivalen

FOTO: Youtube

Från ingenstans golvade John Lundvik svenska folket ifjol med sitt bidrag ”My turn”. Lundvik som bara vågat drömma om att kunna leva på musiken blev plötsligt namnet på allas läppar.

– Det var underbart, men också en chock, säger John Lundvik om folkets kärlek.

– För jag har bara haft i mina drömmar att en vacker dag är det nån som hör och ser mig. Jag är inte 14 år längre. En ung upcoming kille, ett popsnöre, var det inte frågan om i mitt fall. För mig var det mer, sjung för livet och hoppas att man får fortsätta.

John Lundvik om folkets kärlek: Fantastiskt

Efter succén har det varit fullspäckat år för John med turné och olika tv-framträdanden. Nu ser han fram emot att komma tillbaka till Melodifestivalen, scenen där allt började.

– Det känns väldigt bra, framför allt känns det så roligt den här gången. Förra gången var det mer en känsla av: ”Duger jag?”. Man sjöng på något sätt för att bevisa sig själv. För man ville visa att jag vill också ha en plats i Sverige, tack, säger Lundvik och skrattar.

Och en plats har en definitivt fått i svenska folkets hjärtan.

– Nu under året känns det som att Sverige har givit mig den platsen. Först röstade de fram mig som trea i tävlingen, och genom den placeringen och Mello har jag fått slå igenom, säger han och fortsätter:
– Det har varit fantastiskt att få all kärlek. Man har jobbat i så många år, man har lagt ner så fruktansvärt mycket arbete på att utveckla sig själv som artist och låtskrivare. Och då är det ännu mer roligt när man faktiskt får åka ut och göra det på riktigt. Inte bara stå framför spegeln med en kam.

Avslöjar segervapnet: En överraskning

I år är han tillbaka i Mello med bidraget ”Too late for love”. John Lundvik beskriver låten som en fortsättning på fjolårets succélåt.

– Man skulle kunna säga att det är en Romeo och Julia-saga. Min resa fram till min karriär i dag representerar Julia. Så jag sjunger egentligen om min resa. En slutpoäng är att jag fortfarande är naiv och säger att allt går att lösa med kärlek, därav låttiteln, säger John Lundvik.

Och för att toppa succén, kanske till och med gå att vinna, har John Lundvik tagit in ett speciellt parti i låten.

– Det är en överraskning i mitten av låten, som ska bli ganska kul att göra. Låten har ett gospelparti. Jag har flugit in en riktig gospelkör, the Mamas, från Washington. Det är fyra kvinnor som sjungit bakom de flesta namn man kan räkna upp i USA.

Lundvik inför Melodifestivalen: Då vet jag inte om jag är lika lugn

Jämfört med fjolåret känner sig John Lundvik, som är sista bidraget ut i årets Melodifestivalen, betydligt mer lugn.

– Det är 110 procent på grund av att den här gången är jag inte själv. Jag har med mig ett fantastiskt team och alla är väldigt glada för att det är en glad låt. Så jag hoppas jag får vara glad hela vägen. Om du däremot ringer mig tio minuter innan jag ska gå upp som låt nummer 28 och stänga hela Mello, då vet jag inte om jag låter lika lugn, säger han och skrattar.

Du är verkligen en fantastisk artist, John! Dela artikeln för att önska honom lycka till i Melodifestivalen.

LÄS MER: Allt om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat

Exit mobile version