John Lundvik om relationen till kronprinsessan Victoria

John Lundvik är vår nya schlagerkung.

Och han har en speciell relation till en annan kunglighet.

Lundvik skrev prins Daniels och kronprinsessan Victorias bröllopslåt.

– Att få stå tolv meter från kungafamiljen, på scenen längst fram, och sjunga en låt man skrivit till dem. Det är svårt att sätta ord på, säger han till Nöjeslivet.

I lördags vann John Lundvik Melodifestivalen i överlägsen stil. Han knep alla tolvpoängare från den internationella juryn. Och när tittarna skulle säga sitt var det Lundvik de ville se som vinnare.

– Jag är lite rörd nu. Att få det här förtroendet av svenska folket… Det är… det är enormt stort för mig. Det är inte helt självklart att man får det. Det var fantastiska låtar i finalen. Jag har haft låga odds men det är inte alls säkert det blir så i verkligheten. Nu blev det så, sa en märkbart tagen John Lundvik till SVT efter finalen.

FOTO: SVT/Stina Stjernkvist

John Lundvik om speciella bandet till kronprinsessan

John Lundvik blev ett namn på allas läppar efter han deltog i Melodifestivalen ifjol med låten ”My turn”. Men faktum är att han långt innan dess gjort sig en karriär som framgångsrik låtskrivare.

Hans kanske mest kända låt här i Sverige är den han skrev till kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop, ”When you tell the world you’re mine”.

Då framfördes den av Björn Skifs och Agnes. Men Lundvik har faktiskt själv fått möjlighet att sjunga den till paret i samband med firandet av Victoriadagen.

– Just att få stå tolv meter från kungafamiljen, på scenen längst fram, och sjunga en låt man skrivit till dem. Det är svårt att sätta ord på, säger han till Nöjeslivet.

Victoria har tackat

Och han har fått många personliga tack från paret efter bröllopet.

– De är ju så glada för det. Framför allt Victoria som fick den i present av Daniel. Det var hans känslor han ville förklara i en låt till henne. Jag hoppas hon är glad, säger han.

Lundvik fortsätter.

– Det var mest efter 2010 som det blev en våg med tack. Men nu så här nio år efter går man inte riktigt och pratar om det, säger han och skrattar.

John Lundvik var på plats under Victoriadagen även förra året. Då fick han framföra sin Mellolåt ”My Turn”.

– Det är både lika nervöst och fantastiskt varje gång, säger han.

Vilket magiskt framträdande. Dela om du också tycker det!