Jon Henrik Fjällgrens starka budskap på scen i Melodifestivalen 2019 med Norrsken: ”Sträva mot era drömmar och mål i livet!”

.

Jon Henrik Fjällgren gör sin tredje start i Melodifestivalen.

På lördagen kvalar han för att gå vidare till sin tredje raka final med nya bidraget ”Norrsken”.

De tidigare gångerna har han slutat på andra respektive tredje plats i tävlingen. Blir det tredje gången gillt, och seger, den här gången?

– Det känns spännande igen att få vara med i den här stora grejen. Man har ju bara ett liv, så varför inte använda det till något bra och roligt? säger han till Nöjeslivet.

Foto: TT

Det har också hänt en hel del annat i Jon Henrik Fjällgrens liv sedan förra gången han var med i Melodifestivalen år 2017. Då rapporterades det mycket om artistens hälsa – och han valde själv att gå ut att prata om sin posttraumatiska stressyndrom. Nu mår han bra – och tidigare i våras fanns flickvännen Maret Nystad vid hans sida under Let’s dance.

Jon Henrik Fjällgren om låten ”Norrsken”

Han hoppas att de som är i liknande situation som den han var i, kan lära sig av hans erfarenheter. Bidraget ”Norrsken” handlar om det, berättade han för Nöjeslivet i samband med att han presenterades för årets Melodifestival i Tv-huset i Stockholm.

– Det tror jag är jättemånga som kan. Just därför handlar låten mycket om det. Oavsett vad man gått igenom i livet tror jag inte man ska tänka för mycket på det, utan man ska sträva mot de drömmar och mål man har i livet. Allt man ber om, det får man. Tror jag. På ett eller annat sätt, säger Jon Henrik Fjällgren.

Först och främst gäller det att tävla i delfinalen i Leksand, som avgörs på lördagen klockan 20 i SVT. Men återupprepar sig historien går Jon Henrik till sin tredje final i Friends arena i mars.

Är du tillbaka för att vinna tävlingen? 

– Ja, vinna hade ju varit fantastiskt. Men det är bortom min tro. Jag brukar aldrig tänka att jag ska vinna. Det här är mer att jag vill fortsätta skapa och förändra saker i världen om jag kan. Därför tar jag chansen att vara med i år.

Jon Henrik: Viktigt att bevara lugnet

Och för att nå framgång har Jon Henrik Fjällgren en viktig strategi: Att behålla lugnet. När Nöjeslivet frågar honom om han inte tror på sig själv blir svaret:

– Jo, visst tror jag på mig själv men man ska inte bli för stor på sig. Jag tror man ska bevara det där lugnet. Det tror jag är viktigt.

Så här såg det ut senast Jon Henrik var med i Melodifestivalen:

Dela gärna vidare för att önska Jon Henrik lycka till i Melodifestivalen!

LÄS MER: Allt om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat