Glädjebeskedet: Jon Henrik Fjällgren ”vinner” Melodifestivalen

Jon Henrik Fjällgren är tillbaka i Melodifestivalen.

Och han är storfavorit.

Enligt spelbolagens odds är det Jon Henrik som kommer få lyfta sångfågeln i år.

Efter genombrottet i ”Talang” har Jon Henrik Fjällgren blivit en riktig folkfavorit. Om inte annat har det märkts när han deltagit i Melodifestivalen. Tre gånger har han medverkat, och alla gånger har han gått hela vägen till final. Sin bästa placering noterades han för redan debutåret 2015 då han placerade sig på andraplats med bidraget ”Jag är fri (Manne leam frijje)”.

Då fick han se sig besegrad av Måns Zelmerlöw. Men i år, när Jon Henrik Fjällgren, gör comeback i Melodifestivalen är det hans tur att stå högst upp på prispallen.

Han är nämligen favorit till att ta hem hela tävlingen.

FOTO: SVT

Jon Henrik Fjällgren favorit före Liamoo och Nano

Enligt sajten eurovisionworld.com, som samlat oddsen från några av de stora spelbolaget, har Jon Henrik, som i år framför bidraget ”Norrsken”, 14 procent vinstchans att ta hem hela tävlingen.

På andra plats hittar man de tidigare ”Idol”-deltagarna och artistduon Hanna Ferm och Liamoo. Tredje störst chans att vinna har Nano, som går ut redan i den första deltävlingen nu på lördag i Göteborg. För Jon Henrik dröjer det ytterligare ett par veckor innan det är dags att göra entré. Han deltar i den tredje deltävlingen i Leksand.

Det handlar Jon Henrik Fjällgrens bidrag ”Norrsken” om

När Jon Henrik Fjällgren gästade ”Efter fem” med Tilde de Paula berättade han om bakgrunden till årets Mellobidrag. Artisten som drabbats av panikångest förklarade att han med låten ”Norrsken” hoppas att folk i liknande situationer ska lära sig av hans erfarenheter.

– Det tror jag är jättemånga som kan. Just därför handlar låten mycket om det. Oavsett vad man gått igenom i livet tror jag inte man ska tänka för mycket på det, utan man ska sträva mot de drömmar och mål man har i livet. Allt man ber om, det får man. Tror jag. På ett eller annat sätt.

Här är favoriterna till att vinna Melodifestivalen 2019 (enligt spelbolagen)

  1. Jon Henrik Fjällgren – Norrsken 14 procent vinstchans
  2. Hanna Ferm & Liamoo – Hold you 10 procent
  3. Nano – Chasing rivers 9 procent
  4. John Lundvik – To late for love 8 procent
  5. Anna Bergendahl – Ashes to ashes 7 procent

Så kul att du är med i Melodifestivalen igen, Jon Henrik! Tycker du att Jon Henrik är en värdig vinnare? Dela då gärna vidare.

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat